Stamboom Tienkamp Brandenburg

Jaap Hemelrijk, archeoloog

         Voorouderverslag voor Hemelrijk, Jacob Marcus

Generatie 1

  1. Hemelrijk, Jacob Marcus. Jacob Marcus werd geboren op 1925-08-20 in
    Utrecht. Hij overleed op 2018-06-01 in Wanneperveen op de leeftijd
    van 92 jaren, 9 maanden. Hij was de zoon van Hemelrijk, Jacob en de
    Jong, Dirkje Arina. Hij trouwde Kortlang, Christina M.D.F. (Stien)
    omstreeks 1950. Echtgenoot: Kortlang, Christina M.D.F. (Stien). Christina M.D.F. (Stien) werd geboren op 1925-05-23 in Ermelo. Zij
    overleed op 2017-02-03 op de leeftijd van 91 jaren, 8 maanden. Notities bij Hemelrijk, Jacob Marcus Hemelrijk promoveerde in 1956 aan de Universiteit van Amsterdam bij Emilie Haspels op het proefschrift De Caeretaanse hydriae. Tot 1986 was hij hoogleraar klassieke archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn opvolger was zijn student Herman A.G. Brijder. Het hoofdonderwerp van zijn onderzoek was het Griekse beschilderde aardewerk. In zijn proefschrift richtte hij zich op de groep van Caeretaanse Hydriae. Dit werkte hij later uit tot een gedegen monografie, na enkele decennia gevolgd door een aanvullend en verklarend deel. Hij was de auteur van het eerste deel van het Corpus Vasorum Antiquorum, een bestandscatalogus van Grieks beschilderd aardewerk, van het Allard Pierson Museum. Tot op hoge leeftijd enthousiasmeerde hij een jong publiek voor de Griekse kunst en beschaving door artikelen in Amphora, het blad van de Vereniging van Vrienden van het Gymnasium, gebundeld in Makron en zijn makkers (twee delen). Hemelrijk was van 1965 tot 1986 directeur van het Allard Pierson Museum en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
    [2] Publicaties (beknopt) Caeretan Hydriae, 1984, ISBN 3-8053-0740-3 Corpus Vasorum Antiquorum. The Netherlands, fascicule 6; Amsterdam, Allard Pierson Museum, fascicule 1, Attic Red-Figure Drinking-Cups, Amsterdam 1988, ISBN 90-71211-13-4 More about Caeretan Hydriae. Addenda et Clarificanda. Allard Pierson Series 17, Amsterdam 2009, ISBN 978-90-71211-44-7 Makron en zijn makkers: vaasschilders in Athene 525-475 v. Chr., Wanneperveen 2009, ISBN 978-90-9024643-7; deel 2, Wanneperveen 2014, ISBN 978-90-823103-0-6 Meer over Hemelrijk, Jacob Marcus: Beroep: archeoloog. Kinderen van Kortlang, Christina M.D.F. (Stien) en Hemelrijk, Jacob
    Marcus i. Hemelrijk, Charlotte Korinna. ii. Hemelrijk, Emily Ann. Meer over Kortlang, Christina M.D.F. (Stien) en Hemelrijk, Jacob
    Marcus: Huwelijk: omstreeks 1950.

Generatie 2

2. Hemelrijk, Jacob. Jacob werd geboren op 1888-02-14 in Winterswijk.
Hij overleed op 1973-02-10 in Bergen (NH) op de leeftijd van 84
jaren, 11 maanden. Hij was de zoon van Hemelrijk, Markus en Strauss,
Dina. Hij trouwde de Jong, Dirkje Arina op 1916-01-21 in Arnhem.

Notities bij Hemelrijk, Jacob

Na de arrestatie van zijn zwager beseft Hemelrijk het gevaar waarin ook hij zich bevindt. Zoon Jan, lid van verzetsgroep PP, regelt een nieuw identiteitsbewijs, waardoor Hemelrijk als Benjamin Piekar door het leven zal gaan. Uiteindelijk wordt er in 1943 in Putten een onderduikadres gevonden. Door de evacuatie uit Bergen voegen later zijn vrouw en twee jongste kinderen zich bij hem. De vrouw van Hemelrijk is geen Joodse en hun kinderen worden ook als niet-Joods aangemerkt.

Begin september 1944 gaat het fout. Door een anonieme tip over een verborgen radio wordt Hemelrijk op zijn onderduikadres in het holst van de nacht gearresteerd. Op verschrikkelijke wijze wordt Hemelrijk tijdens zijn verhoor mishandeld. Hij wordt gedwongen zelf het bloed van de vloer en muren op te dweilen. Een agent die hierop toezicht houdt, merkt op: ‘Het lijkt wel, of hier een varken is geslacht’. In zijn cel neemt Hemelrijk 20 pijnstillers in, hem meegegeven door zijn vrouw, en snijdt met een stomp nagelschaartje zijn polsen door. Twee dagen later ontwaakt Hemelrijk. Het is Dolle Dinsdag en zijn medegevangenen hebben goede hoop dat de bevrijding nabij is. De gevangenen worden naar Vught gebracht en daar blijkt alle hoop op bevrijding vervlogen. Niet veel later wordt Hemelrijk op transport gesteld en naar het concentratiekamp Sachsenhausen gebracht. 

Tot zijn verbazing en ontroering komt hij daar oude bekenden en vrienden tegen. Uit deze contacten put hij kracht. Tevens weet Hemelrijk zijn Joodse identiteit verborgen te houden. Doordat hij geldt als Nederlandse gevangene heeft hij een betere positie dan hij gehad zou hebben als Jood. Hemelrijk analyseert het kamp. Met een scherp inzicht zoekt hij naar overlevingsmogelijkheden. Hij zoekt en vindt werkzaamheden die de minste kracht kosten en het verblijf in de ziekenbarak vanwege longontsteking probeert hij zo lang mogelijk te rekken. Verschillende malen meldt Hemelrijk zich met klachten bij de ziekenbarak om zo enige dagen van rust te kunnen verkrijgen.

Vanuit Sachsenhausen wordt Hemelrijk op transport gesteld naar het concentratiekamp Buchenwald. De omstandigheden in dit kamp blijken nog erger te zijn dan in Sachsenhausen. In Buchenwald ziet Hemelrijk de transporten die vanuit Auschwitz en Sobibor aankomen in hartje winter in open kolenwagons. Van de 4.000 mensen komen er 300 levend aan, veelal met bevroren ledematen. 

Hemelrijk heeft vooral moeite met de vele diefstallen die plaatsvinden. Gevangenen stelen in het holst van de nacht elkaars voedsel, kleding en schoeisel en Hemelrijk raakt zelfs op deze wijze zijn bril kwijt. Tussen de gevangenen is een levendige handel in dergelijke producten en sigaretten. Veel heeft Hemelrijk te danken aan zijn vroegere kennis Arie Treurniet, die in het kamp het hoofd van de Bekleidungskammer is. Via hem komt Hemelrijk aan kleding en soms wat extra voedsel. In Buchenwald zet hij zijn overlevingsstrategie uit Sachsenhausen voort.

Begin april is er opwinding in het kamp: de bevrijding lijkt nabij. De bewakers zijn onrustig en de gevangenen vragen zich angstig af waartoe de nazi’s in staat zullen zijn. Regelmatig klinkt het luchtalarm en het kamp maakt zich op voor evacuatie. Hemelrijk krijgt de tip zich te verschuilen in de barak en ontkomt zo aan executies en transport.

Op 11 april trekken Russische en Amerikaanse troepen het kamp binnen. Het is groot feest in het kamp. Een medegevangene merkt op dat Hemelrijk ongekend stil is: ‘Je bent helemaal niet zo vitaal en opgewekt als vóór de bevrijding’. Hemelrijk antwoordt: ‘Het is niet meer nodig nu, het gevaar is voorbij’. Wanneer de Amerikanen op zoek zijn naar een tolk die Duits en Engels spreekt, meldt Hemelrijk zich voor die taak. De Amerikanen ontruimen de kantoren en de woningen van de SS-ers en hun gezinnen. Hemelrijk benut zijn kans en neemt kleding, schoenen en eetgerei mee. Hier geniet hij van, maar de manier waarop de voormalige gevangenen soms wraak nemen op achtergebleven bewakers stuit hem tegen de borst. Bij sommige Duitse gezinnen in de omgeving van het kamp krijgen de “Buchenwalder” een vriendelijke ontvangst met maaltijden.

Samen met twee anderen onderneemt Hemelrijk de tocht naar huis. Zij moeten lange afstanden te voet afleggen en kunnen soms een lift krijgen. Onderdak vinden is niet altijd makkelijk. Een zekere keer moet zelfs de burgemeester eraan te pas komen om de inwoners van zijn gemeente te dwingen de mannen een slaapplaats en een bord eten te bieden. In België is de ontvangst heel anders. Daar is men bijna beledigd als de mannen het zoveelste biertje afwijzen.

In Eindhoven aangekomen is er tijd voor een bad en krijgen ze nieuwe kleren. Bij de medische keuring wordt Hemelrijk herkend door één van de artsen. De kinderen van zijn broer blijken op het Murmellius Gymnasium te zitten. De arts verbaast zich over de toch nog goede conditie waarin Hemelrijk verkeert. “Onkruid vergaat niet”, is het antwoord van de oud-rector. Uiteindelijk keert Hemelrijk terug naar zijn gezin. De spanningen van de oorlog, de zorgen om haar kinderen en het verdriet om haar doodgewaande man hebben mevrouw Hemelrijk getekend. 

Meer over Hemelrijk, Jacob:

Beroep: 1916. onderwijzer.

Beroep: van 1928 tot 1940. Classicus. Rector sted. Murmulliusgymn.

https://www.museumalkmaar40-45.nl/alkmaar-in-wo2/jodenvervolging/het-murmellius-en-rector-jaap-hemelrijk
  1. de Jong, Dirkje Arina. Dirkje Arina werd geboren op 1887-11-16 in
    Amsterdam. Zij overleed in 1986 op de leeftijd van 98 jaren, 1
    maand. Zij was de dochter van de Jong, Arie en Wiersma, Lena. Meer over de Jong, Dirkje Arina: Beroep: 1916. onderwijzeres. Kinderen van de Jong, Dirkje Arina en Hemelrijk, Jacob i. Hemelrijk, Jacob Marcus [1]. Jacob Marcus werd geboren op
    1925-08-20 in Utrecht. Hij overleed op 2018-06-01 in
    Wanneperveen. Meer over de Jong, Dirkje Arina en Hemelrijk, Jacob: Huwelijk: 1916-01-21, Arnhem.

Generatie 3

4. Hemelrijk, Markus. Markus werd geboren op 1858-11-02 in Winterswijk.
Hij overleed op 1942-11-27 in Auschwitz, Polen – Doodsoorzaak:
vermoord op de leeftijd van 84 jaren, 25 dagen. Hij was de zoon van
Hemelrijk, Jacob Barend en Sardiner, Mala. Hij trouwde Strauss, Dina
op 1886-10-04 in Winterswijk. Hij trouwde tevens Frankenhuis,
Heintje op 1894-09-18 in Haaksbergen.

Notities bij Hemelrijk, Markus



Marcus Hemelrijk woonde op de Markt 5 in Arnhem. Daar werd hij op 18 November 1942 door de bezetter gearresteerd en afgevoerd naar Westerbork. Op 24 November werd Marcus gedeporteerd naar Auschwitz in een transport van 709 gedeporteerden. Bij aankomst aldaar werd de 84-jarige Marcus Hemelijk direct vermoord in de gaskamers van Auschwitz-Birkenau.

Bron: https://www.joodsmonument.nl/nl/page/694138/het-lot-van-marcus-hemelrijk. 

Meer over Hemelrijk, Markus:

Beroep: 1886. koopman.

Beroep: 1892. winkelier.

Kinderen van Frankenhuis, Heintje en Hemelrijk, Markus

i. Hemelrijk, Dina. Dina werd geboren in 1895. Zij overleed in 1985 
   in Renkum (Ge).

Meer over Frankenhuis, Heintje en Hemelrijk, Markus:

Huwelijk: 1894-09-18, Haaksbergen.
  1. Strauss, Dina. Dina werd geboren op 1860-12-06 in Seppenrade (Dtsl).
    Zij overleed op 1894-06-15 in Winterswijk op de leeftijd van 33
    jaren, 6 maanden. Zij was de dochter van Strauss, Abraham en Nohlen,
    Magdalena. Kinderen van Strauss, Dina en Hemelrijk, Markus i. Hemelrijk, Mina. Mina werd geboren op 1886-07-24 in Winterswijk.
    Zij overleed in 1965. ii. Hemelrijk, Jacob [2]. Jacob werd geboren op 1888-02-14 in
    Winterswijk. Hij overleed op 1973-02-10 in Bergen (NH). iii. Hemelrijk, Amalia. Amalia werd geboren op 1889-06-01 in
    Winterswijk. Zij overleed op 1986-08-25 in Amersfoort. iv. Hemelrijk, Marta. Marta werd geboren op 1891-03-28 in
    Winterswijk. Zij overleed in 1981. v. Hemelrijk, Lea. Lea werd geboren op 1893-03-09 in Winterswijk.
    Zij overleed op 1942-08-31 in Auschwitz, Polen – Doodsoorzaak:
    vermoord. Meer over Strauss, Dina en Hemelrijk, Markus: Huwelijk: 1886-10-04, Winterswijk.
  2. de Jong, Arie. Arie werd geboren omstreeks 1865 in Ouderkerk ad
    IJssel. Hij overleed voor 1941 op de leeftijd van minder dan
    ongeveer 76 jaren. Hij was de zoon van de Jong, Arie en Teeuwen,
    Janna. Hij trouwde Wiersma, Lena op 1887-02-24 in Ouderkerk ad
    IJssel.
  3. Wiersma, Lena. Lena werd geboren op 1864-02-11 in Harlingen. Zij
    overleed op 1941-02-21 in Velsen op de leeftijd van 77 jaren, 10
    dagen. Zij was de dochter van Wiersma, Dirk en Fabriek, Ytje. Kinderen van Wiersma, Lena en de Jong, Arie i. de Jong, Dirkje Arina [3]. Dirkje Arina werd geboren op
    1887-11-16 in Amsterdam. Zij overleed in 1986. ii. de Jong, Janna. Janna werd geboren in 1890. Zij overleed na 1916. iii. de Jong, Arie. Arie werd geboren in 1892 in Amsterdam. Hij
    overleed na 1917. iv. de Jong, Leonard. Leonard werd geboren in 1892 in Amsterdam. Hij
    overleed na 1926. v. de Jong, Dirk. Dirk werd geboren in 1897 in Amsterdam. Hij
    overleed na 1923. vi. de Jong, Jan. Jan werd geboren in 1902 in Amsterdam. Hij overleed
    na 1928. Meer over Wiersma, Lena en de Jong, Arie: Huwelijk: 1887-02-24, Ouderkerk ad IJssel. Residentie: 1893, Amsterdam. Govert Flinckstraat 35.

Generatie 4

  1. Hemelrijk, Jacob Barend. Jacob Barend werd geboren in 1811. Hij
    overleed op 1886-05-18 in Winterswijk op de leeftijd van 75 jaren, 4
    maanden. Hij was de zoon van Hemelrijk, Barend Mozes en Heijmans,
    Zina. Hij trouwde Sardiner, Mala op 1847-09-07 in Gendringen.
  2. Sardiner, Mala. Mala werd geboren in 1827. Zij overleed op
    1895-09-06 in Winterswijk op de leeftijd van 68 jaren, 8 maanden.
    Zij was de dochter van Sardiner, Marcus Izaäk en Groman, Rachel
    Mozes. Kinderen van Sardiner, Mala en Hemelrijk, Jacob Barend i. Hemelrijk, Siena. Siena werd geboren omstreeks 1849. Zij overleed
    op 1934-01-25 in Winterswijk. ii. Hemelrijk, Lena. Lena werd geboren in 1851 in Winterswijk. Zij
    overleed op 1932-04-21 in Steenwijk. iii. Hemelrijk, Hijman Benjamin Jacob. Hijman Benjamin Jacob werd
    geboren op 1855-04-06 in Winterswijk. Hij overleed op 1932-11-11
    in Winterswijk. iv. Hemelrijk, Markus [4]. Markus werd geboren op 1858-11-02 in
    Winterswijk. Hij overleed op 1942-11-27 in Auschwitz, Polen –
    Doodsoorzaak: vermoord. v. Hemelrijk, Saartje. Saartje werd geboren in 1860. Zij overleed op
    1938-06-17 in Winterswijk. Meer over Sardiner, Mala en Hemelrijk, Jacob Barend: Huwelijk: 1847-09-07, Gendringen.
  3. Strauss, Abraham. Abraham werd geboren omstreeks 1820 in Duitsland.
    Hij trouwde Nohlen, Magdalena omstreeks 1845 in Duitsland. Meer over Strauss, Abraham: Beroep: horlogemaker.
  4. Nohlen, Magdalena. Magdalena werd geboren op 1820-03-03 in
    Duitsland. Zij overleed op 1900-03-21 in Winterswijk op de leeftijd
    van 80 jaren, 18 dagen. Meer over Nohlen, Magdalena: Geboortenaam: Nolen Kinderen van Nohlen, Magdalena en Strauss, Abraham i. Strauss, Esther Sophie. Esther Sophie werd geboren op 1847-09-30
    in Seppenrade (Dtsl). Zij overleed op 1932-02-22 in Winterswijk. ii. Strauss, Dina [5]. Dina werd geboren op 1860-12-06 in Seppenrade
    (Dtsl). Zij overleed op 1894-06-15 in Winterswijk. Meer over Nohlen, Magdalena en Strauss, Abraham: Huwelijk: omstreeks 1845, Duitsland.
  5. de Jong, Arie. Arie werd geboren in 1842 in Ouderkerk ad IJssel. Hij
    was de zoon van de Jong, Arij en Schouten, Jacomijntje. Hij trouwde
    Teeuwen, Janna op 1864-05-06 in Ouderkerk ad IJssel.
  6. Teeuwen, Janna. Janna werd geboren in 1843 in Krimpen ad IJssel. Zij
    was de dochter van Teeuwen, Jan en Goudriaan, Marrigje. Kinderen van Teeuwen, Janna en de Jong, Arie i. de Jong, Arie [6]. Arie werd geboren omstreeks 1865 in Ouderkerk
    ad IJssel. Hij overleed voor 1941. Meer over Teeuwen, Janna en de Jong, Arie: Huwelijk: 1864-05-06, Ouderkerk ad IJssel.
  7. Wiersma, Dirk. Dirk werd geboren in 1822 in Hitzum (Fr). Hij was de
    zoon van Wiersma, Jan Dirks en Verschoor, Leena Jakobs. Hij trouwde
    Fabriek, Ytje op 1863-04-09 in Harlingen.
  8. Fabriek, Ytje. Ytje werd geboren op 1840-02-04 in Harlingen. Zij was
    de dochter van Fabriek, Geert Gerrits en Jansen, Lene. Kinderen van Fabriek, Ytje en Wiersma, Dirk i. Wiersma, Lena [7]. Lena werd geboren op 1864-02-11 in Harlingen.
    Zij overleed op 1941-02-21 in Velsen. Meer over Fabriek, Ytje en Wiersma, Dirk: Huwelijk: 1863-04-09, Harlingen.

Generatie 5

  1. Hemelrijk, Barend Mozes. Barend Mozes werd geboren in 1767. Hij
    overleed op 1843-05-04 in Groenlo op de leeftijd van 76 jaren, 4
    maanden. Hij was de zoon van Hemelrijk, Mozes Meijer en Levij,
    Ragel. Hij had een relatie met Heijmans, Zina omstreeks 1805. Meer over Hemelrijk, Barend Mozes: Beroep: slagter.
  2. Heijmans, Zina. Zina werd geboren in 1780. Zij overleed op
    1858-02-08 in Groenlo op de leeftijd van 78 jaren, 1 maand. Kinderen van Heijmans, Zina en Hemelrijk, Barend Mozes i. Hemelrijk, Mozes Barend. Mozes Barend werd geboren op 1808-02-16
    in Groenlo. ii. Hemelrijk, Jacob Barend [8]. Jacob Barend werd geboren in 1811.
    Hij overleed op 1886-05-18 in Winterswijk. iii. Hemelrijk, Heijman. Heijman werd geboren op 1819-07-09 in
    Groenlo. Hij overleed op 1886-06-17 in Coevorden. iv. Hemelrijk, Simon Berend. Simon Berend werd geboren op 1823-08-25
    in Groenlo. Hij overleed op 1855-06-21 in Groenlo. Meer over Heijmans, Zina en Hemelrijk, Barend Mozes: Huwelijk: omstreeks 1805.
  3. Sardiner, Marcus Izaäk. Marcus Izaäk werd geboren in 1797. Hij
    overleed op 1863-11-18 in ’s Heerenberg op de leeftijd van 66 jaren,
    10 maanden. Hij had een relatie met Groman, Rachel Mozes. Meer over Sardiner, Marcus Izaäk: Beroep: onderwijzer.
  4. Groman, Rachel Mozes. Kinderen van Groman, Rachel Mozes en Sardiner, Marcus Izaäk i. Sardiner, Mala [9]. Mala werd geboren in 1827. Zij overleed op
    1895-09-06 in Winterswijk.
  5. de Jong, Arij. Arij werd geboren in 1791 in Ouderkerk ad IJssel. Hij
    was de zoon van de Jong, Leendert en Stolk, Neeltje. Hij trouwde
    Schouten, Jacomijntje op 1821-03-25 in Ouderkerk ad IJssel.
  6. Schouten, Jacomijntje. Jacomijntje werd geboren in 1799 in Ouderkerk
    ad IJssel. Zij was de dochter van Schouten, Barend en de Lange,
    Jacomijntje. Kinderen van Schouten, Jacomijntje en de Jong, Arij i. de Jong, Arie [12]. Arie werd geboren in 1842 in Ouderkerk ad
    IJssel. Meer over Schouten, Jacomijntje en de Jong, Arij: Huwelijk: 1821-03-25, Ouderkerk ad IJssel.
  7. Teeuwen, Jan. Jan werd geboren in 1814 in Krimpen ad IJssel. Hij was
    de zoon van Teeuwen, Cornelis en Versluis, Maria. Hij trouwde
    Goudriaan, Marrigje op 1841-03-20 in Ouderkerk ad IJssel.
  8. Goudriaan, Marrigje. Marrigje werd geboren in 1813 in Ouderkerk ad
    IJssel. Zij was de dochter van Goudriaan, Pieter en Markus, Janna. Kinderen van Goudriaan, Marrigje en Teeuwen, Jan i. Teeuwen, Cornelis. Cornelis werd geboren omstreeks 1840. Hij
    overleed na 1865. ii. Teeuwen, Janna [13]. Janna werd geboren in 1843 in Krimpen ad
    IJssel. iii. Teeuwen, Adriana. Adriana werd geboren in 1845. Zij overleed op
    1912-11-26 in Krimpen ad Lek. Meer over Goudriaan, Marrigje en Teeuwen, Jan: Huwelijk: 1841-03-20, Ouderkerk ad IJssel.
  9. Wiersma, Jan Dirks. Hij had een relatie met Verschoor, Leena Jakobs.
  10. Verschoor, Leena Jakobs. Kinderen van Verschoor, Leena Jakobs en Wiersma, Jan Dirks i. Wiersma, Dirk [14]. Dirk werd geboren in 1822 in Hitzum (Fr).
  11. Fabriek, Geert Gerrits. Geert Gerrits werd geboren op 1807-06-09 in
    Dokkum. Hij was de zoon van Fabriek, Gerrit Geerts en Krol, Jetje
    Sibes. Hij trouwde Jansen, Lene op 1838-12-06 in Harlingen.
  12. Jansen, Lene. Lene werd geboren in 1813 in Leeuwarden. Zij was de
    dochter van Jansen, Sikke en van der Werf, Teetske Jans. Kinderen van Jansen, Lene en Fabriek, Geert Gerrits i. Fabriek, Ytje [15]. Ytje werd geboren op 1840-02-04 in Harlingen. ii. Fabriek, Sikke. Sikke werd geboren op 1843-03-19 in Harlingen.
    Hij overleed voor 1844. iii. Fabriek, Sikke. Sikke werd geboren op 1844-09-12 in Harlingen. Meer over Jansen, Lene en Fabriek, Geert Gerrits: Huwelijk: 1838-12-06, Harlingen.

Generatie 6

  1. Hemelrijk, Mozes Meijer. Mozes Meijer werd geboren omstreeks 1740.
    Hij had een relatie met Levij, Ragel.
  2. Levij, Ragel. Ragel werd geboren omstreeks 1740. Kinderen van Levij, Ragel en Hemelrijk, Mozes Meijer i. Hemelrijk, Barend Mozes [16]. Barend Mozes werd geboren in 1767.
    Hij overleed op 1843-05-04 in Groenlo.
  3. de Jong, Leendert. Leendert werd geboren omstreeks 1765. Hij had een
    relatie met Stolk, Neeltje.
  4. Stolk, Neeltje. Neeltje werd geboren omstreeks 1765. Kinderen van Stolk, Neeltje en de Jong, Leendert i. de Jong, Arij [24]. Arij werd geboren in 1791 in Ouderkerk ad
    IJssel.
  5. Schouten, Barend. Barend werd geboren in 1755. Hij overleed op
    1843-03-09 in Stolwijk op de leeftijd van 88 jaren, 2 maanden. Hij
    was de zoon van Schouten, Pieter en van Erk, Grietje. Hij trouwde de
    Lange, Jacomijntje omstreeks 1785. Hij trouwde tevens de Wit,
    Neeltje op 1814-02-09 in Ouderkerk ad IJssel. Meer over de Wit, Neeltje en Schouten, Barend: Huwelijk: 1814-02-09, Ouderkerk ad IJssel.
  6. de Lange, Jacomijntje. Jacomijntje werd geboren omstreeks 1760. Zij
    overleed voor 1814 op de leeftijd van minder dan ongeveer 54 jaren. Kinderen van de Lange, Jacomijntje en Schouten, Barend i. Schouten, Pieter. Pieter werd geboren in 1786. Hij overleed na
    1815. ii. Schouten, Geertje. Geertje werd geboren in 1793. Zij overleed na
    1815. iii. Schouten, Jacomijntje [25]. Jacomijntje werd geboren in 1799 in
    Ouderkerk ad IJssel. Meer over de Lange, Jacomijntje en Schouten, Barend: Huwelijk: omstreeks 1785.
  7. Teeuwen, Cornelis. Cornelis werd geboren omstreeks 1790. Hij had een
    relatie met Versluis, Maria.
  8. Versluis, Maria. Maria werd geboren omstreeks 1790. Kinderen van Versluis, Maria en Teeuwen, Cornelis i. Teeuwen, Jan [26]. Jan werd geboren in 1814 in Krimpen ad IJssel.
  9. Goudriaan, Pieter. Pieter werd geboren omstreeks 1790. Hij had een
    relatie met Markus, Janna.
  10. Markus, Janna. Janna werd geboren omstreeks 1790. Kinderen van Markus, Janna en Goudriaan, Pieter i. Goudriaan, Marrigje [27]. Marrigje werd geboren in 1813 in
    Ouderkerk ad IJssel.
  11. Fabriek, Gerrit Geerts. Gerrit Geerts werd geboren in 1776 in
    Oostdongeradeel. Hij overleed op 1818-05-03 in Oostdongeradeel op de
    leeftijd van 42 jaren, 4 maanden. Hij was de zoon van Fabriek, Geert
    Annes en Buwalda, Corneliske Gerrits. Hij trouwde Krol, Jetje Sibes
    op 1806-05-18 in Oostdongeradeel.
  12. Krol, Jetje Sibes. Jetje Sibes werd geboren omstreeks 1780. Kinderen van Krol, Jetje Sibes en Fabriek, Gerrit Geerts i. Fabriek, Geert Gerrits [30]. Geert Gerrits werd geboren op
    1807-06-09 in Dokkum. ii. Fabriek, Geertje. Geertje werd geboren op 1810-11-09 in
    Oostdongeradeel. iii. Fabryk, Gerryttje. Gerryttje werd geboren op 1812-06-21 in
    Oostdongeradeel. Zij overleed na 1846. iv. Fabriek, Sybe Gerryts. Sybe Gerryts werd geboren in 1813 in
    Oostdongeradeel. Hij overleed na 1852. Meer over Krol, Jetje Sibes en Fabriek, Gerrit Geerts: Huwelijk: 1806-05-18, Oostdongeradeel. Aalsum.
  13. Jansen, Sikke. Sikke werd geboren omstreeks 1790. Hij had een
    relatie met van der Werf, Teetske Jans.
  14. van der Werf, Teetske Jans. Teetske Jans werd geboren omstreeks
    1790. Kinderen van van der Werf, Teetske Jans en Jansen, Sikke i. Jansen, Lene [31]. Lene werd geboren in 1813 in Leeuwarden.

Generatie 7

  1. Schouten, Pieter. Pieter werd geboren omstreeks 1730. Hij had een
    relatie met van Erk, Grietje.
  2. van Erk, Grietje. Grietje werd geboren omstreeks 1730. Kinderen van van Erk, Grietje en Schouten, Pieter i. Schouten, Barend [50]. Barend werd geboren in 1755. Hij overleed
    op 1843-03-09 in Stolwijk.
  3. Fabriek, Geert Annes. Geert Annes werd geboren omstreeks 1750. Hij
    trouwde Buwalda, Corneliske Gerrits op 1773-12-26 in Dokkum. Meer over Fabriek, Geert Annes: Beroep: 1773. molenmaker.
  4. Buwalda, Corneliske Gerrits. Corneliske Gerrits werd geboren
    omstreeks 1750. Meer over Buwalda, Corneliske Gerrits: Geboortenaam: Gerrytje Gerryts Kinderen van Buwalda, Corneliske Gerrits en Fabriek, Geert Annes i. Fabriek, Gerrit Geerts [60]. Gerrit Geerts werd geboren in 1776
    in Oostdongeradeel. Hij overleed op 1818-05-03 in
    Oostdongeradeel. ii. Fabriek, Wytske Geerts. Wytske Geerts werd geboren in 1780. Zij
    overleed op 1814-01-15 in Oostdongeradeel. Meer over Buwalda, Corneliske Gerrits en Fabriek, Geert Annes: Huwelijk: 1773-12-26, Dokkum.