Stamboom Tienkamp Brandenburg

Dries Riphagen – het beest van Amsterdam

Vooroudersverslag voor Riphagen, Bernardus Andreas

Generatie 1

1. Riphagen, Bernardus Andreas. (I20669) Bernardus Andreas werd geboren op 1909-09-07 in Amsterdam.    Hij overleed op 1973-05-13 in Montreux (Zw) op een leeftijd van 63 jaren, 8 maanden.    Hij was de zoon van Riphagen, Evert en Heijnings, Alida. Hij trouwde Heijmans, Jannetje op 1928-06-27 in Amsterdam.    (F07014)Hij trouwde tevens Laarman, Anna Maria op 1932-04-06 in Amsterdam..    (F07015)

Echtgeno(o)t(e):Heijmans, Jannetje. (I20670)

Jannetje werd geboren in 1907 in Amsterdam.   

Echtgeno(o)t(e):Laarman, Anna Maria. (I20674)

Anna Maria werd geboren in 1911 in Amsterdam.   

Opmerkingen bij Riphagen, Bernardus Andreas

Bijgenaamd: het beest van Amsterdam vanwege de vele mensen die hij in WO2 heeft verraden.

Dries Riphagen, die graag de bijnaam “Al Capone” voerde, was in de jaren dertig een leidend figuur in de Amsterdamse onderwereld. In de Tweede Wereldoorlog had hij met zijn verraderswerk naar schatting zeker tweehonderd mensen de dood ingejaagd. Zijn beruchtste daad was ongetwijfeld het verraden van de kern van de door Gerrit Jan van der Veen opgerichte Persoonsbewijscentrale. Verraderswerk dat hij overigens heel handig in de schoenen wist te schuiven van de Joodse verraadster Betje Wery. Riphagen werd nooit berecht. Hij werd in 1945 gearresteerd, vluchtte in 1946 naar Spanje en daarna naar Argentinië. Daar werd hij een persoonlijke kennis van Juan en Evita Perón, die er voor zorgden dat hij een Argentijns paspoort kreeg. Dat stelde hem in staat eind zestiger en begin zeventiger jaren weer naar Europa te reizen. In 1973 overleed hij in het Zwitserse Montreux, waar hij ook begraven werd. Bart Middelburg en René ter Steege beschrijven in dit boek, een geactualiseerde versie van de edities die in 1990 en 1997 uitkwamen, het levensverhaal van deze crimineel en een van Nederlandse grootste oorlogsmisdadigers.

De lijst oorlogsmisdaden waaraan Riphagen zich schuldig maakte was imposant. Hij was lid van de extreem antisemitische Nationaal Socialistische Nederlandse Arbeiderspartij (NSNAP), een partij die onvoorwaardelijk de Duitse lijn volgde en de NSB veel te zachtaardig vond. Het eerste oorlogsjaar concentreerde Riphagen zich nog op zijn gebruikelijke criminele activiteiten, waarbij hij als snel zag dat aan de plundering van Joodse middenstanders kapitalen te verdienen was en ging hij steeds meer collaboreren met de bezetters. In juli 1941 solliciteerde hij als bewaker bij het concentratiekamp Erika in Ommen, maar hij was al weer snel terug in Amsterdam. In september 1942 kwamen hij en collega-pooier Joop Out voor het eerst uit voor het beruchte Judenreferat IV-B-4 van de Sicherheitsdienst en waren ze bij diverse overvallen betrokken. In het voorjaar van 1942 sloot Riphagen zich aan bij het Devisenschutzkommando in Amsterdam en bij de Kolonne Henneicke. Zijn compagnon Joop Out had zich toen al aangemeld bij de SD in de Euterpestraat. In deze periode was Riphagen, en met hem een hele groep uit de Amsterdamse criminele wereld met “Al Capone” als de onbetwiste leider, veelvuldig betrokken bij allerlei razzia’s, overvallen, verraderswerk en plunderingen. In juni 1944 speelde Riphagen aan de SD de gegevens door van de kern van de Persoonsbewijscentrale, waarna kopstukken als Van der Veen, Duwaer en Badrian werden gefusilleerd of op de vlucht werden neergeschoten. Na Dolle Dinsdag (september 1944) vluchtte Riphagen naar het oosten en sloot zich aan bij de Gruppe Hoffmann van de SD in Assen. Daar was hij betrokken bij de ondervraging van personen die onderduikers hadden, waarbij hij erg hardhandig optrad. In maart 1945 keerde hij weer terug naar Amsterdam en besloot hij, met de bevrijding in zicht, onder te duiken. In mei 1945 gaf hij zich vrijwillig over aan rechercheurs van de Inlichtingendienst Politieke Misdrijven van de oud-verzetsman Wim Sanders. Hij deed dat op dezelfde voorwaarden waarop eerder maatjes uit het criminele milieu zich hadden overgegeven: ze beloofden alle medewerking bij de opsporing van andere collaborateurs, bedongen dat ze niet naar de gevangenis hoefden en kregen in plaats daarvan “huisarrest”. Riphagen krijgt zo onderdak bij rechercheur Frits Kerkhoven. Daar wist hij in 1946 heel simpel te “ontsnappen” om voorgoed buiten het bereik van de Nederlandse justitie te blijven.

De auteurs stellen de voor de hand liggende vraag: Hoe was het mogelijk dat iemand waarvan al tijdens de oorlog in brede kring bekend was dat hij tot de “zware categorie” hoorde, niet in de gevangenis werd opgesloten, nooit voor de rechtbank kwam en zo simpel aan de rechterlijke macht wist te ontsnappen. De schokkende conclusie is dat Riphagen bij dat alles de volledige medewerking kreeg van het Bureau Nationale Veiligheid (BNV), de voorloper van de BVD en CIVD. Dat bureau werd direct na de oorlog opgericht en verzandde al direct in een competentiestrijd tussen mr. Louis Einthoven, de voormalige Rotterdamse hoofdcommissaris en Wim Sanders, iemand met een vooraanstaande positie in het verzet en in 1943 oprichter van de Centrale Inlichtingen Dienst (CID). In essentie komt het er op neer dat Sanders, om zijn eigen wankele positie in de machtstrijd binnen de BNV niet nog meer te verzwakken, grote oorlogsmisdadigers als Riphagen en zijn groep liet ontsnappen. Daarbij geholpen door de al genoemde rechercheur Kerkhoven, die een begerig oogje op mevrouw Riphagen had laten vallen. Bovendien was het wel zeker dat het koppel Kerkhoven-Riphagen kon beschikken over een deel van de diamanten en andere kostbaarheden die Dries Riphagen zich in de oorlogsjaren had toegeëigend. Het lijkt allemaal een goedkope spionagethriller, zei het dat het geen “good guys” waren die wisten te ontsnappen. Dezelfde Sanders speelde trouwens een soortgelijk dubieus spel met dubbelspion Chris Lindemans (“King Kong”), bij deze kwam het echter voor Sanders beter uit hem niet te laten ontsnappen.

Middelburg en Ter Steege waren in 1990 een van de eersten die over het werk van Nederlandse verraders schreven. Overigens fraai de latere aanvulling aan de hand van interviews met o.a. de beruchte Betje Wery en Rob Riphagen, de zoon van “Al Capone”. De getuigenis van de eerste accentueert wat voor grote ploert Riphagen geweest is, de tweede getuigenis geeft hem echter onverwachts toch een menselijk tintje. Op het genre, als het zo genoemd mag worden, werd een aantal jaren geleden door Van Liempt (“Kopgeld”) een vervolg gegeven en recentelijk verschenen over deze duisterse personen boeken van Van der Zee ( “Vogelvrij – De jacht op de Joodse onderduiker”) en Middelburg (“Jeanne de Leugenaarster”). Er ontstaat op deze manier een steeds beter overzicht in de beweegreden van deze verraders en de omstandigheden waarin ze opereerden. Via het boek van Middelburg en Ter Steege wordt nog meer dan in de andere boeken al het geval was, de aandacht gevestigd op de volstrekt onbekwame manier waarop in de eerste naoorlogse jaren werd omgegaan met collaborateurs en verraders. Zoals Van der Zee in een recent interview over “Vogelvrij” al liet weten dat er behoefte is aan een compleet boek over het optreden van de speciale politiediensten, zo valt uit dit boek met gemak de aanbeveling te halen dat het functioneren van de opsporingsdiensten en rechtbanken in de periode 1945-1950 eens wetenschappelijk onder de loep mag worden genomen. Want daarmee was nogal wat mis. Riphagen was immers bepaald niet de enige die een meer dan verdiende straf wist te ontlopen.

Bron: http://www.go2war2.nl/artikel/2022/Riphagen.htm

Meer over Riphagen, Bernardus Andreas:

Beroep: 1928. matroos ter koopvaardij.   

Beroep: 1932. chauffeur.   

Meer over Heijmans, Jannetje en Riphagen, Bernardus Andreas:

Huwelijk: 1928-06-27, Amsterdam.   

Scheiding: 1930-06-13, Haarlem.   

Jannetje Heijmans heeft de echtscheiding aangevraagd.

Kinderen van Laarman, Anna Maria en Riphagen, Bernardus Andreas

i. Riphagen, Rob. (I36100) Rob werd geboren rond 1943 in Amsterdam.   

Meer over Laarman, Anna Maria en Riphagen, Bernardus Andreas:

Huwelijk: 1932-04-06, Amsterdam.   

Generatie 2

2. Riphagen, Evert. (I20667) Evert werd geboren op 1858-05-16 in Amsterdam.    Hij overleed op 1941-11-20 in Amsterdam op een leeftijd van 83 jaren, 6 maanden.    Hij was de zoon van Riphagen, Evert en Kok, Willemientje. Hij trouwde Heijnings, Alida op 1894-01-24 in Amsterdam.    (F07013)

Meer over Riphagen, Evert:

Beroep: 1922. glazenwasser.   

3. Heijnings, Alida. (I20668) Alida werd geboren op 1875-07-05 in Amsterdam.    Zij overleed op 1916-06-22 in Amsterdam op een leeftijd van 40 jaren, 11 maanden.    Zij was de dochter van Heijnings, Gerardus Andries en van den Oever, Helena.

Kinderen van Heijnings, Alida en Riphagen, Evert

i. Riphagen, Evert Andreas. (I20671) Evert Andreas werd geboren in 1896 in Amsterdam.    Hij overleed op 1953-02-23 in Baarn.   

ii. Riphagen, Willemientje Helena Alida. (I20672) Willemientje Helena Alida werd geboren in 1898 in Amsterdam.   

iii. Riphagen, Gerardus Andreas. (I20673) Gerardus Andreas werd geboren in 1900 in Amsterdam.   

iv. Riphagen, Bernardus Andreas. (I20669) Bernardus Andreas werd geboren op 1909-09-07 in Amsterdam.    Hij overleed op 1973-05-13 in Montreux (Zw).   

Meer over Heijnings, Alida en Riphagen, Evert:

Huwelijk: 1894-01-24, Amsterdam.   

Generatie 3

4. Riphagen, Evert. (I20675) Evert werd geboren op 1828-10-31 in Harderwijk.    Hij overleed na 1870 op een leeftijd van meer dan 41 jaren, 2 maanden.    Hij was de zoon van Riphagen, Beert (Baart / Berend) en Schaftenaar, Aaltje Klaassen. Hij trouwde Kok, Willemientje op 1853-06-08 in Harderwijk.    (F07016)Hij trouwde tevens Kok, Nennetjen op 1870-08-24 in Amsterdam..    (F07374)

Meer over Riphagen, Evert:

Residentie: 1864, Amsterdam. Binnengasthuis.   

Meer over Kok, Nennetjen en Riphagen, Evert:

Huwelijk: 1870-08-24, Amsterdam.   

5. Kok, Willemientje. (I20676) Willemientje werd geboren in 1828 in Harderwijk.    Zij overleed rond 1865 at the age of rond 37 jaren.    Zij was de dochter van Kok, Pieter Aartzen en Dekker, Gerritje Reijns.

Kinderen van Kok, Willemientje en Riphagen, Evert

i. Riphagen, Aaltjen. (I21900) Aaltjen werd geboren op 1854-02-13 in Harderwijk.   

ii. Riphagen, Willemina. (I21901) Willemina werd geboren op 1855-11-30 in Kampen.   

iii. Riphagen, Evert. (I20667) Evert werd geboren op 1858-05-16 in Amsterdam.    Hij overleed op 1941-11-20 in Amsterdam.   

Meer over Kok, Willemientje en Riphagen, Evert:

Huwelijk: 1853-06-08, Harderwijk.   

6. Heijnings, Gerardus Andries. (I21865) Gerardus Andries werd geboren in 1838 in Amsterdam.    Hij was de zoon van Heijnings, Gerardus Andreas en Vermunt, Maria Anthonia. Hij trouwde van den Oever, Helena op 1862-03-19 in Amsterdam.    (F07364)

Meer over Heijnings, Gerardus Andries:

Beroep: 1862. sjouwerman, milicien.   

7. van den Oever, Helena. (I21866) Helena werd geboren in 1837 in Ursem.    Zij was de dochter van van den Oever, Geurt en Schmidt, Christina Elisabeth.

Kinderen van van den Oever, Helena en Heijnings, Gerardus Andries

i. Heijnings, Hendrika Helena. (I21877) Hendrika Helena werd geboren in 1862 in Amsterdam.   

ii. Heijnings, Alida. (I20668) Alida werd geboren op 1875-07-05 in Amsterdam.    Zij overleed op 1916-06-22 in Amsterdam.   

Meer over van den Oever, Helena en Heijnings, Gerardus Andries:

Huwelijk: 1862-03-19, Amsterdam.   

Generatie 4

8. Riphagen, Beert (Baart / Berend). (I20677) Hij werd gedoopt op 1773-02-14 te Harderwijk.. Hij overleed op 1855-03-22 in Harderwijk.    Hij was de zoon van Riphagen, Aart jacobs en Beerssen, Eerland (Evertje). Hij trouwde Schaftenaar, Aaltje Klaassen op 1811-08-30 in Harderwijk.    (F07017)

Meer over Riphagen, Beert (Baart / Berend):

Doopsel: 1773-02-14, Harderwijk.   

Beroep: 1834. visschersknecht.   

9. Schaftenaar, Aaltje Klaassen. (I20678) Aaltje Klaassen werd geboren op 1790-05-10.    Zij overleed op 1870-02-21 in Harderwijk op een leeftijd van 79 jaren, 9 maanden.    Zij was de dochter van Schaftenaar, Klaas Gerritsen en Stronkhorst, Jannetje Egberts.

Kinderen van Schaftenaar, Aaltje Klaassen en Riphagen, Beert (Baart / Berend)

i. Riphagen, Aart. (I21926) Aart werd geboren op 1812-01-21 in Harderwijk.    Hij overleed op 1877-04-06.   

ii. Riphagen, Klaas. (I20679) Klaas werd geboren in 1815 in Harderwijk.    Hij overleed op 1847-08-24 in Harderwijk.   

iii. Riphagen, Jan. (I20680) Jan werd geboren in 1817-03-00 in Harderwijk.    Hij overleed op 1817-09-12 in Harderwijk.   

iv. Riphagen, Jan. (I20681) Jan werd geboren op 1818-09-06 in Harderwijk.    Hij overleed voor 1823.   

v. Riphagen, Jan. (I20682) Jan werd geboren op 1823-05-09 in Harderwijk.    Hij overleed op 1901-02-13 in Harderwijk.   

vi. Riphagen, Janna. (I20683) Janna werd geboren op 1825-08-13 in Harderwijk.    Zij overleed na 1852.   

vii. Riphagen, Evert. (I20675) Evert werd geboren op 1828-10-31 in Harderwijk.    Hij overleed na 1870.   

viii. Riphagen, Johannes. (I20684) Johannes werd geboren op 1832-02-19 in Harderwijk.    Hij overleed op 1832-02-20 in Harderwijk.   

ix. Riphagen, Gerrit. (I19490) Gerrit werd geboren op 1834-07-14.    Hij overleed op 1905-12-03 in Harderwijk.   

Meer over Schaftenaar, Aaltje Klaassen en Riphagen, Beert (Baart / Berend):

Huwelijk: 1811-08-30, Harderwijk.   

10. Kok, Pieter Aartzen. (I11908) Pieter Aartzen werd geboren op 1798-11-18.    Hij overleed op 1876-03-21 in Harderwijk op een leeftijd van 77 jaren, 4 maanden.    Hij was de zoon van Kok, Aart Klaassen en Korner, Hermina. Hij trouwde Dekker, Gerritje Reijns op 1822-11-28 in Harderwijk.    (F04244)

Meer over Kok, Pieter Aartzen:

Beroep: 1822. visscher.   

11. Dekker, Gerritje Reijns. (I03232) Gerritje Reijns werd geboren op 1798-08-24 in Nunspeet.    Zij werd gedoopt op 1798-09-09 te Nunspeet. Zij overleed op 1880-12-16 in Harderwijk op een leeftijd van 82 jaren, 3 maanden.    Zij was de dochter van Dekker, Reint Petersen en van de Kolk, Nennigje Reijnts.

Meer over Dekker, Gerritje Reijns:

Doop: 1798-09-09, Nunspeet.   

Kinderen van Dekker, Gerritje Reijns en Kok, Pieter Aartzen

i. Kok, Aart. (I31879) Aart werd geboren op 1824-12-14 in Harderwijk.   

ii. Kok, Willemientje. (I20676) Willemientje werd geboren in 1828 in Harderwijk.    Zij overleed rond 1865.   

iii. Kok, Nennetjen. (I21902) Nennetjen werd geboren op 1827-09-26 in Harderwijk.   

Meer over Dekker, Gerritje Reijns en Kok, Pieter Aartzen:

Huwelijk: 1822-11-28, Harderwijk.   

12. Heijnings, Gerardus Andreas. (I21867) Hij werd gedoopt op 1810-08-05 te Amsterdam.. Hij overleed rond 1845.    Hij was de zoon van Heijnings, Gerrit en Wiegman, Cornelia. Hij trouwde Vermunt, Maria Anthonia op 1837-07-05 in Amsterdam.    (F07365)

Meer over Heijnings, Gerardus Andreas:

Doopsel: 1810-08-05, Amsterdam.   

Militaire dienst: 1832. Metalen Kruis.   

Beroep: 1837. sjouwer milicien.   

13. Vermunt, Maria Anthonia. (I21868) Maria Anthonia werd geboren in 1812 in Amsterdam.    Zij was de dochter van Vermunt, Jan en Lippers, Hendrika.

Kinderen van Vermunt, Maria Anthonia en Heijnings, Gerardus Andreas

i. Heijnings, Gerardus Andries. (I21865) Gerardus Andries werd geboren in 1838 in Amsterdam.   

ii. Heijnings, Hendrik Christiaan. (I21875) Hendrik Christiaan werd geboren in 1840 in Amsterdam.   

iii. Heijnings, Gerrit. (I21876) Gerrit werd geboren in 1842 in Amsterdam.    Hij overleed op 1932-08-31 in Voorburg.   

Meer over Vermunt, Maria Anthonia en Heijnings, Gerardus Andreas:

Huwelijk: 1837-07-05, Amsterdam.   

14. van den Oever, Geurt. (I21869) Geurt werd geboren in 1810 in Vuren.    Hij was de zoon van van den Oever, Antoine (Teunis) en de Bie, Trijntje. Hij trouwde Schmidt, Christina Elisabeth op 1831-11-23 in Amsterdam.    (F07366)

15. Schmidt, Christina Elisabeth. (I21870) Christina Elisabeth werd geboren in 1810 in Pruissen (D).    Zij was de dochter van Schmidt, Fredrich en Schlagers, Helena.

Kinderen van Schmidt, Christina Elisabeth en van den Oever, Geurt

i. van den Oever, Helena. (I21866) Helena werd geboren in 1837 in Ursem.   

Meer over Schmidt, Christina Elisabeth en van den Oever, Geurt:

Huwelijk: 1831-11-23, Amsterdam.   

Generatie 5

16. Riphagen, Aart jacobs. (I20685) Aart jacobs werd geboren in 1735.    Hij overleed op 1803-11-05 in Epe (Ge) op een leeftijd van 68 jaren, 10 maanden.    Hij was de zoon van Jans, Jacob en Riphagen, Jenneke Arents. Hij trouwde Beerssen, Eerland (Evertje) op 1769-02-17.    (F07018)Hij trouwde tevens Klaren, Janna Jans op 1793-10-13 in Epe (Ge)..    (F07378)

Meer over Riphagen, Aart jacobs:

Beroep: landbouwer.   

Kinderen van Klaren, Janna Jans en Riphagen, Aart jacobs

i. Riphagen, Jannetjen. (I21911) Zij werd gedoopt op 1798-01-07 te Epe (Ge).

ii. Riphagen, Jennigje. (I21925) Jennigje werd geboren in 1800.    Zij overleed op 1840-11-02 in Epe (Ge).   

iii. Riphagen, Hendrikjen. (I21912) Zij werd gedoopt op 1803-02-06 te Epe (Ge).

Meer over Klaren, Janna Jans en Riphagen, Aart jacobs:

Huwelijk: 1793-10-13, Epe (Ge).   

17. Beerssen, Eerland (Evertje). (I20686) Eerland (Evertje) werd geboren op 1739-02-01.    Zij overleed op 1786-02-17 op een leeftijd van 47 jaren, 16 dagen.    Zij was de dochter van Harmsen, Beerd en Drees, Marrigjen.

Meer over Beerssen, Eerland (Evertje):

Beroep: landbouwster.   

Kinderen van Beerssen, Eerland (Evertje) en Riphagen, Aart jacobs

i. Riphagen, Jennigje. (I21927) Jennigje werd geboren in 1770.   

ii. Riphagen, Beert (Baart / Berend). (I20677) Hij werd gedoopt op 1773-02-14 te Harderwijk.. Hij overleed op 1855-03-22 in Harderwijk.   

Meer over Beerssen, Eerland (Evertje) en Riphagen, Aart jacobs:

Huwelijk: 1769-02-17.   

18. Schaftenaar, Klaas Gerritsen. (I21913) Klaas Gerritsen werd geboren op 1757-10-14 in Harderwijk.    Hij overleed op 1820-01-12 in Harderwijk op een leeftijd van 62 jaren, 2 maanden.    Hij was de zoon van Klaassen, Gerrit en Schaffeler, Anna Catharina. Hij trouwde Stronkhorst, Jannetje Egberts rond 1785.    (F07379)

Meer over Schaftenaar, Klaas Gerritsen:

Beroep: 1820. portier.   

Beroep: kleermaker.   

19. Stronkhorst, Jannetje Egberts. (I21914)

Kinderen van Stronkhorst, Jannetje Egberts en Schaftenaar, Klaas Gerritsen

i. Schaftenaar, Samuel Klaassen. (I21920) Samuel Klaassen werd geboren in 1786.    Hij overleed op 1854-01-02 in Harderwijk.   

ii. Schaftenaar, Eijbert (Egbert). (I21915) Eijbert (Egbert) werd geboren op 1788-02-03 in Harderwijk.    Hij overleed op 1870-02-28 in Harderwijk.   

iii. Schaftenaar, Aaltje Klaassen. (I20678) Aaltje Klaassen werd geboren op 1790-05-10.    Zij overleed op 1870-02-21 in Harderwijk.   

iv. Schaftenaar, Harmen Klaassen. (I21921) Harmen Klaassen werd geboren in 1792.    Hij overleed op 1849-08-06 in Harderwijk.   

v. Schaffenaar, Johannes Klaassen. (I21916) Hij werd gedoopt op 1793-02-24 te Harderwijk.. Hij overleed op 1871-09-27 in Harderwijk.   

vi. Schaftenaar, Gerrit. (I21919) Gerrit werd geboren rond 1800.   

vii. Schaftenaar, Berend Klaassen. (I21922) Berend Klaassen werd geboren in 1800.    Hij overleed op 1863-08-06 in Harderwijk.   

Meer over Stronkhorst, Jannetje Egberts en Schaftenaar, Klaas Gerritsen:

Huwelijk: rond 1785.   

20. Kok, Aart Klaassen. (I21903) Aart Klaassen werd geboren in 1766.    Hij overleed op 1845-10-30 in Harderwijk op een leeftijd van 79 jaren, 9 maanden.    Hij trouwde Korner, Hermina op 1792-05-06 in Hierden.    (F07375)

21. Korner, Hermina. (I21904) Hermina werd geboren in 1768.    Zij overleed op 1851-04-18 in Harderwijk op een leeftijd van 83 jaren, 3 maanden.    Zij was de dochter van Korner, Christoffel en Bleumink, Cornelia Hermens.

Kinderen van Korner, Hermina en Kok, Aart Klaassen

i. Kok, Cornelis. (I21906) Hij werd gedoopt op 1795-11-15 te Harderwijk..

ii. Kok, Pieter Aartzen. (I11908) Pieter Aartzen werd geboren op 1798-11-18.    Hij overleed op 1876-03-21 in Harderwijk.   

iii. Kok, Johannes Christoffel. (I21907) Johannes Christoffel werd geboren in 1802.    Hij overleed op 1836-10-22 in Harderwijk.   

Meer over Korner, Hermina en Kok, Aart Klaassen:

Huwelijksafkondiging: 1792-04-22, Harderwijk.   

Huwelijk: 1792-05-06, Hierden.   

22. Dekker, Reint Petersen. (I00639) Hij werd gedoopt op 1771-09-15 te Nunspeet.. Hij overleed op 1840-07-20 in Hulshorst.    Hij was de zoon van Dekker, Peter Evertsen en Heijmens, Gerritje. Hij trouwde met van de Kolk, Nennigje Reijnts.    (F00218)Hij trouwde tevens Haverkamp, Gerrigjen Teunissen op 1819-05-27 in Nunspeet..    (F01465)

Meer over Dekker, Reint Petersen:

Doop: 1771-09-15, Nunspeet.   

Beroep: arbeider, timmerman.   

Beroep: 1819. wieldraaier.   

Beroep: 1838. tapper.   

Beroep: 1840, Hulshorst. kroeghouder.   

Residentie: Hulshorst. Harderwijkerweg 367.   

Meer over Haverkamp, Gerrigjen Teunissen en Dekker, Reint Petersen:

Huwelijk: 1819-05-27, Nunspeet.   

23. van de Kolk, Nennigje Reijnts. (I00640) Nennigje Reijnts werd geboren in 1769 in Nunspeet.    Zij werd gedoopt op 1769-10-15 te Nunspeet. Zij overleed op 1814-05-02 in Nunspeet op een leeftijd van 45 jaren, 4 maanden.    Zij was de dochter van van de Kolk, Reint Cornelissen en Bouw, Anna Margarietjen Jans.

Meer over van de Kolk, Nennigje Reijnts:

Doop: 1769-10-15, Nunspeet.   

Kinderen van van de Kolk, Nennigje Reijnts en Dekker, Reint Petersen

i. Dekker, nn. (I12228) nn werd geboren op 1796-02-02 in Nunspeet.    Deze persoon overleed op 1796-02-02 te Nunspeet.   

ii. Dekker, Gerritje Reijns. (I03232) Gerritje Reijns werd geboren op 1798-08-24 in Nunspeet.    Zij overleed op 1880-12-16 in Harderwijk.   

iii. Dekker, Gerrit Reijndersen. (I00553) Gerrit Reijndersen werd geboren op 1801-07-02 in Nunspeet.    Hij overleed op 1864-03-04 in Hulshorst.   

Meer over van de Kolk, Nennigje Reijnts en Dekker, Reint Petersen:

Huwelijk: 1795-08-02, Nunspeet.   

24. Heijnings, Gerrit. (I21871) Hij trouwde Wiegman, Cornelia in 1808-06-00 in Amsterdam.    (F07367)

25. Wiegman, Cornelia. (I21872) Zij werd gedoopt op 1788-07-30 te Amsterdam. Zij was de dochter van Wiegman, Johan en van der Maat, Albertje.

Meer over Wiegman, Cornelia:

Doopsel: 1788-07-30, Amsterdam.   

Kinderen van Wiegman, Cornelia en Heijnings, Gerrit

i. Heijnings, Gerrit. (I21879) Hij werd gedoopt op 1806-10-22 te Amsterdam.. Hij overleed op 1807-12-21 in Amsterdam.   

ii. Heijnings, Gerrit. (I21878) Hij werd gedoopt op 1809-02-13 te Amsterdam.. Hij overleed op 1809-09-24 in Amsterdam.   

iii. Heijnings, Gerardus Andreas. (I21867) Hij werd gedoopt op 1810-08-05 te Amsterdam.. Hij overleed rond 1845.   

iv. Heijnings, Maria. (I21880) Maria werd geboren in 1814 in Amsterdam.   

v. Heijnings, Christiaan. (I21881) Christiaan werd geboren in 1819 in Amsterdam.   

Meer over Wiegman, Cornelia en Heijnings, Gerrit:

Huwelijksafkondiging: 1808-05-20, Amsterdam.   

Religie: Evangelisch-Luthers.   

Huwelijk: 1808-06-00, Amsterdam.   

26. Vermunt, Jan. (I21873) Hij had een relatie met Lippers, Hendrika..    (F07368)

27. Lippers, Hendrika. (I21874)

Kinderen van Lippers, Hendrika en Vermunt, Jan

i. Vermunt, Maria Anthonia. (I21868) Maria Anthonia werd geboren in 1812 in Amsterdam.   

28. van den Oever, Antoine (Teunis). (I21894) Antoine (Teunis) werd geboren in 1783.    Hij trouwde de Bie, Trijntje rond 1810.    (F07372)

29. de Bie, Trijntje. (I21895) Trijntje werd geboren rond 1785.   

Kinderen van de Bie, Trijntje en van den Oever, Antoine (Teunis)

i. van den Oever, Geurt. (I21869) Geurt werd geboren in 1810 in Vuren.   

ii. van den Oever, Anneke. (I21898) Anneke werd geboren in 1810 in Vuren.    Zij overleed op 1873-03-15 in Edam.   

iii. van den Oever, Corneille. (I21899) Corneille werd geboren op 1812-02-22 in Dalem.   

Meer over de Bie, Trijntje en van den Oever, Antoine (Teunis):

Huwelijk: rond 1810.   

30. Schmidt, Fredrich. (I21896) Fredrich werd geboren rond 1780 in Pruissen (D).    Hij trouwde Schlagers, Helena rond 1805 in Pruissen (D).    (F07373)

31. Schlagers, Helena. (I21897) Helena werd geboren rond 1780.   

Kinderen van Schlagers, Helena en Schmidt, Fredrich

i. Schmidt, Christina Elisabeth. (I21870) Christina Elisabeth werd geboren in 1810 in Pruissen (D).   

Meer over Schlagers, Helena en Schmidt, Fredrich:

Huwelijk: rond 1805, Pruissen (D).   

Generatie 6

32. Jans, Jacob. (I21930) Jacob werd geboren rond 1700.    Hij overleed na 1735 op een leeftijd van meer dan ongeveer 35 jaren.    Hij trouwde Riphagen, Jenneke Arents rond 1725.    (F07383)

33. Riphagen, Jenneke Arents. (I21931) Zij werd gedoopt op 1698-03-20 te Epe (Ge). Zij overleed na 1735.    Zij was de dochter van Riphagen, Arent Roloffs (Bukking) en , Jans.

Meer over Riphagen, Jenneke Arents:

Doopsel: 1698-03-20, Epe (Ge). Oene.   

Kinderen van Riphagen, Jenneke Arents en Jans, Jacob

i. Riphagen, Egbert Jacobs. (I21932) Egbert Jacobs werd geboren rond 1730.   

ii. Riphagen, Aart jacobs. (I20685) Aart jacobs werd geboren in 1735.    Hij overleed op 1803-11-05 in Epe (Ge).   

Meer over Riphagen, Jenneke Arents en Jans, Jacob:

Huwelijk: rond 1725.   

34. Harmsen, Beerd. (I21928) Beerd werd geboren rond 1710.    Hij trouwde Drees, Marrigjen rond 1735.    (F07382)

35. Drees, Marrigjen. (I21929) Marrigjen werd geboren rond 1710.   

Kinderen van Drees, Marrigjen en Harmsen, Beerd

i. Beerssen, Eerland (Evertje). (I20686) Eerland (Evertje) werd geboren op 1739-02-01.    Zij overleed op 1786-02-17.   

Meer over Drees, Marrigjen en Harmsen, Beerd:

Huwelijk: rond 1735.   

36. Klaassen, Gerrit. (I21917) Gerrit werd geboren rond 1730.    Hij trouwde Schaffeler, Anna Catharina rond 1755.    (F07380)

37. Schaffeler, Anna Catharina. (I21918) Anna Catharina werd geboren rond 1730.   

Kinderen van Schaffeler, Anna Catharina en Klaassen, Gerrit

i. Schaftenaar, Klaas Gerritsen. (I21913) Klaas Gerritsen werd geboren op 1757-10-14 in Harderwijk.    Hij overleed op 1820-01-12 in Harderwijk.   

Meer over Schaffeler, Anna Catharina en Klaassen, Gerrit:

Huwelijk: rond 1755.   

42. Korner, Christoffel. (I21908) Christoffel werd geboren rond 1740.    Hij trouwde Bleumink, Cornelia Hermens op 1766-10-12 in Voorthuizen.    (F07377)

Meer over Korner, Christoffel:

Beroep: papiermaker.   

43. Bleumink, Cornelia Hermens. (I21909) Cornelia Hermens werd geboren op 1745-05-09 in Vorden.   

Kinderen van Bleumink, Cornelia Hermens en Korner, Christoffel

i. Korner, Hermina. (I21904) Hermina werd geboren in 1768.    Zij overleed op 1851-04-18 in Harderwijk.   

Meer over Bleumink, Cornelia Hermens en Korner, Christoffel:

Huwelijk: 1766-10-12, Voorthuizen.   

44. Dekker, Peter Evertsen. (I03023) Hij werd gedoopt op 1730-04-23 te Nunspeet.. Hij overleed op 1815-04-23 in Nunspeet.    Hij was de zoon van Tymensen, Evert en Reijnders, Driesje. Hij trouwde met Heijmens, Gerritje.    (F00949)

Opmerkingen bij Dekker, Peter Evertsen

Zij wonen in Huis no. 126.

Meer over Dekker, Peter Evertsen:

Doop: 1730-04-23, Nunspeet.   

Beroep: dekker.   

Residentie: Hulshorst. Harderwijkerweg 361 – H 1127.   

45. Heijmens, Gerritje. (I03024) Gerritje werd geboren rond 1730 in Nunspeet.    Zij overleed op 1790-04-12 in Hulshorst op een leeftijd van rond 60 jaren, 3 maanden.    Zij werd begraven op 1790-04-16 te Nunspeet. Zij was de dochter van Evertsen, Heijmen en Gerrits, Anne.

Meer over Heijmens, Gerritje:

Begrafenis: 1790-04-16, Nunspeet.   

Kinderen van Heijmens, Gerritje en Dekker, Peter Evertsen

i. Dekker, Driesje Peters. (I12397) Zij werd gedoopt op 1726-12-27 te Nunspeet. Zij overleed op 1826-09-24 in Hulshorst.   

ii. Dekker, Dreesje Peters. (I03233) Zij werd gedoopt op 1758-12-26 te Nunspeet. Zij overleed na 1822 in Nunspeet?.   

iii. Dekker, Heijmen Petersen. (I03234) Hij werd gedoopt op 1760-12-07 te Nunspeet.. Hij overleed op 1795-04-18 in Hulshorst.   

iv. Dekker, Evert Petersen. (I03235) Hij werd gedoopt op 1764-04-15 te Nunspeet.. Hij overleed op 1834-06-03 in Haule.   

v. Dekker, Gerrit Petersen. (I03236) Gerrit Petersen werd geboren op 1767-12-20 in Ermelo.    Hij overleed op 1848-06-24 in Nunspeet.   

vi. Dekker, Reint Petersen. (I00639) Hij werd gedoopt op 1771-09-15 te Nunspeet.. Hij overleed op 1840-07-20 in Hulshorst.   

Meer over Heijmens, Gerritje en Dekker, Peter Evertsen:

Huwelijk: 1758-02-17, Nunspeet.   

46. van de Kolk, Reint Cornelissen. (I02802) Hij werd gedoopt op 1741-09-11 te Nunspeet.. Hij overleed op 1804-09-05 in Doornspijk.    Hij was de zoon van Reijntsen, Cornelis en Pater, Nenne Jans. Hij trouwde met Gerrits, Evertje.    (F01023)Hij trouwde tevens Bouw, Anna Margarietjen Jans op 1767-06-21 in Nunspeet..    (F00954)

Opmerkingen bij van de Kolk, Reint Cornelissen

Hij werd ook “Reijert” genoemd. .

Meer over van de Kolk, Reint Cornelissen:

Doop: 1741-09-11, Nunspeet.   

Kinderen van Gerrits, Evertje en van de Kolk, Reint Cornelissen

i. van de Kolk, Gerrit Reijnsen. (I03241) Gerrit Reijnsen werd geboren op 1783-11-12 in Doornspijk.    Hij overleed rond 1840.   

ii. van de Kolk, Stijntje Reijnts. (I03242) Stijntje Reijnts werd geboren op 1786-11-01 in Doornspijk.   

iii. van de Kolk, Jentjen Reijnts. (I03243) Jentjen Reijnts werd geboren op 1790-01-19 in Doornspijk.    Zij overleed rond 1850.   

iv. van de Kolk, Cornelis Reijntsen. (I03244) Cornelis Reijntsen werd geboren op 1794-04-23 in Doornspijk.   

v. van de Kolk, Grietje. (I03245) Grietje werd geboren op 1798-04-05 in Nunspeet.   

Meer over Gerrits, Evertje en van de Kolk, Reint Cornelissen:

Huwelijk: 1782-03-13, Nunspeet.   

47. Bouw, Anna Margarietjen Jans. (I03033) Zij werd gedoopt op 1743-03-18 te Nunspeet. Zij overleed op 1779-05-06 in Nunspeet.    Zij was de dochter van Driessen, Jan en Hannisen, Jennigje.

Meer over Bouw, Anna Margarietjen Jans:

Doop: 1743-03-18, Nunspeet.   

Kinderen van Bouw, Anna Margarietjen Jans en van de Kolk, Reint Cornelissen

i. van de Kolk, Jennigje. (I04428) Jennigje werd geboren op 1773-06-17 in Nunspeet.   

ii. van de Kolk, Jan Reijntsen. (I03237) Hij werd gedoopt op 1768-06-12 te Nunspeet.. Hij overleed op 1768-07-15 in Nunspeet.   

iii. van de Kolk, Nennigje Reijnts. (I00640) Nennigje Reijnts werd geboren in 1769 in Nunspeet.    Zij overleed op 1814-05-02 in Nunspeet.   

iv. van de Kolk, Cornelisje Reijntsen. (I03238) Zij werd gedoopt op 1775-10-18 te Nunspeet.

v. van de Kolk, Jan. (I03239) Hij werd gedoopt op 1779-01-09 te Nunspeet.. Hij overleed op 1779-06-18 in Hulshorst.   

Meer over Bouw, Anna Margarietjen Jans en van de Kolk, Reint Cornelissen:

Huwelijk: 1767-06-21, Nunspeet.   

50. Wiegman, Johan. (I21886) Johan werd geboren rond 1757.    Hij trouwde van der Maat, Albertje op 1783-11-02 in Amsterdam.    (F07370)

51. van der Maat, Albertje. (I21887) Zij werd gedoopt op 1756-03-07 te Eemnes. Zij werd begraven op 1795-07-19 te Amsterdam. Zij was de dochter van van der Maat, Joost Cornelisse en van Breukeleveen, Cornelia Gijsbertse.

Meer over van der Maat, Albertje:

Doopsel: 1756-03-07, Eemnes.   

Begrafenis: 1795-07-19, Amsterdam.   

Kinderen van van der Maat, Albertje en Wiegman, Johan

i. Wiegman, Jan. (I21888) Jan werd geboren in 1784.   

ii. Wiegman, Fredrik. (I21889) Fredrik werd geboren in 1786.   

iii. Wiegman, Cornelia. (I21872) Zij werd gedoopt op 1788-07-30 te Amsterdam.

iv. Wiegman, Catharina. (I21890) Catharina werd geboren in 1790.   

v. Wiegman, Anna. (I21891) Anna werd geboren in 1793.   

Meer over van der Maat, Albertje en Wiegman, Johan:

Huwelijk: 1783-11-02, Amsterdam.   

Generatie 7

66. Riphagen, Arent Roloffs (Bukking). (I21933) Arent Roloffs (Bukking) werd geboren in 1664 in Epe (Ge).    Hij was de zoon van Riphagen, Roelof Jans en Jonas, Jenneken. Hij trouwde , Jans in 1685.    (F07384)

67. , Jans. (I21934) Jans werd geboren rond 1665.   

Kinderen van , Jans en Riphagen, Arent Roloffs (Bukking)

i. Riphagen, Jenneke Arents. (I21931) Zij werd gedoopt op 1698-03-20 te Epe (Ge). Zij overleed na 1735.   

Meer over , Jans en Riphagen, Arent Roloffs (Bukking):

Huwelijk: 1685.   

88. Tymensen, Evert. (I03025) Hij werd gedoopt op 1697-03-07 te Nunspeet.. Hij overleed na 1730.    Hij was de zoon van Gerritsen, Tymen en Jans, Jacobje. Hij trouwde met Reijnders, Driesje.    (F00950)

Meer over Tymensen, Evert:

Doop: 1697-03-07, Nunspeet.   

89. Reijnders, Driesje. (I03026) Driesje werd geboren in 1688 in Hoophuijsen.    Zij werd gedoopt op 1688-01-22 te Nunspeet. Zij was de dochter van Hendriksen, Reijn en Jans, Anna.

Meer over Reijnders, Driesje:

Doop: 1688-01-22, Nunspeet.   

Kinderen van Reijnders, Driesje en Jansen, Peter

i. Peters, Annetje. (I03246) Annetje werd geboren in 1715 in Hoophuijsen.   

ii. Peters, Jentje. (I03247) Zij werd gedoopt op 1717-01-31 te Nunspeet.

iii. Peters, ..etje. (I03248) Zij werd gedoopt op 1719-10-29 te Nunspeet.

Meer over Reijnders, Driesje en Jansen, Peter:

Huwelijk: 1714-02-18, Nunspeet.   

Kinderen van Reijnders, Driesje en Tymensen, Evert

i. Peters, Annetje. (I12601) Annetje werd geboren in 1715-02-00 in Hoophuijsen.   

ii. Peters, Jentje. (I12602) Zij werd gedoopt op 1717-01-31 te Nunspeet.

iii. Tymensen, etje. (I12603) Zij werd gedoopt op 1719-10-29 te Nunspeet.

iv. Evertsen, Peter. (I03250) Hij werd gedoopt op 1724-08-27 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1731 in Nunspeet?.   

v. Evertsen, Jacobje. (I03251) Zij werd gedoopt op 1727-12-28 te Nunspeet.

vi. Dekker, Peter Evertsen. (I03023) Hij werd gedoopt op 1730-04-23 te Nunspeet.. Hij overleed op 1815-04-23 in Nunspeet.   

Meer over Reijnders, Driesje en Tymensen, Evert:

Huwelijk: 1723-12-31, Nunspeet.   

90. Evertsen, Heijmen. (I03054) Heijmen werd geboren op 1694-10-28 in Hoophuijsen.    Hij werd gedoopt op 1694-10-28 te Nunspeet.. Hij overleed op 1783-12-12 in Nunspeet op een leeftijd van 89 jaren, 1 maand.    Hij werd begraven op 1783-12-28 te Nunspeet.. Hij was de zoon van Velicke, Evert Harmsen en Gerrits, Annetje. Hij trouwde met Gerrits, Anne.    (F00965)

Opmerkingen bij Evertsen, Heijmen

Op 12-04-1730 krijgen Gerrit Roelofs, Heijmen Everts en zijn vrouw Annitje Gerrits en Hendrik Wigmansen met zijn vrouw Reijntje Gerrits approbatie van een magescheid alsmede investiture en oprukking van het “Tobias of Hulsengoed” te Hoophuizen. Op 16-07-1731 krijgen beide echtparen approbatie van hun dispositie. Op 31-05-1740 krijgen Heijmen Everts en Hendrik Wigmans consent tot het houwen van bomen en op 22-03-1740 doen de bezitters van de zaalweer (Heijmen Evertsen en Hendrick Wigmansen en echtgenoten) afstand van het recht van inlossing en instamming ten behoeve van Stijntje Peters (wed. Peter Jochemsen) in 6 maat hooiland en een kampje haverland, het

Werfgat genaamd. Op 14-10-1757 krijgen Heijmen Evertsen x Annetje Gerrits en Hendrik Wigamnsen x Reijntje Gerrits oprukking. Deze wordt bevestigd/herhaald op 31 -05-1766 en 02-12-1773. Op 08-07-1775 krijgen Heijmen Evertsen en zijn vrouw Annetje Gerrits approbatie voor hun wederzijdse tucht en testamentaire dispositie ten profijte van hun kinderen en hun kleinkinderen (kinderen van wijlen hun dochter Evertje Heijmans). De zaalweer is in bezit bij Hendrik Wichmansen en zijn vrouw Reijntje Gerrits. Op 17-10-1776 krijgen Heijmen en Annetje samen met Hendrik Wichmans approbatie van een verpanding aan Aalt Aaltsen x Jannetje Aalts van de helft van een stuk haverland genaamd “’t Werfgat”. Op 01-01-1778 krijgen ze approbatie van een verpanding aan Jan Petersen x Jennigje Harms van de helft van een kamp haverland, omtrent het erf van Jan van der Maat gelegen, naast het Werfgat. Op diezelfde dragen ze de helft van een huis met de brink, getimmer en zaailand groot 6 schepel aan de westkant van het huis scheidende met de hof, de oever aan de zee met het recht van zaalweer, mitsgaders de helft van een hoek hooiland genaamd “het Leusje” met de oever daarbij, scheidende met de sloot aan de hof tot aan de zee, nog een half mudde daarbij, schietende aan de oever van de heer Sas, te samen gehorende onder het Tobias of Hulsengoed over aan Engel Hendriks x Annetje Hendriks. (Herengoederen op de Veluwe, dl. 2, pag 347/348).

Meer over Evertsen, Heijmen:

Doop: 1694-10-28, Nunspeet.   

Begrafenis: 1783-12-28, Nunspeet.   

91. Gerrits, Anne. (I03055) Anne werd geboren in 1698 in Hoophuijsen.    Zij werd gedoopt op 1698-04-03 te Nunspeet. Zij overleed op 1781-06-17 in Nunspeet op een leeftijd van 83 jaren, 5 maanden.    Zij was de dochter van Roelofsen, Gerrit en Reijnders, Annetje.

Meer over Gerrits, Anne:

Doop: 1698-04-03, Nunspeet.   

Kinderen van Gerrits, Anne en Evertsen, Heijmen

i. Heijmens, Geurt. (I03253) Geurt werd geboren op 1722-01-16.   

ii. Heijmens, Reijntje. (I03256) Reijntje werd geboren rond 1722 in Hoophuijsen.   

iii. Heijmens, Rijk. (I03254) Rijk werd geboren op 1724-04-30 in Hoophuijsen.    Hij overleed op 1801-11-23 in Nunspeet.   

iv. Heijmens, Willem. (I03255) Willem werd geboren op 1726-03-01.   

v. Heijmens, Gerritje. (I03024) Gerritje werd geboren rond 1730 in Nunspeet.    Zij overleed op 1790-04-12 in Hulshorst.   

vi. Heijmensen Veleke, Gerrit. (I03257) Hij werd gedoopt op 1732-09-07 te Nunspeet.. Hij overleed op 1780-09-27 in Doornspijk.   

vii. Heijmens, Evertje. (I03258) Zij werd gedoopt op 1734-07-20 te Nunspeet. Zij overleed op 1774-09-10 in Hoophuijsen.   

Meer over Gerrits, Anne en Evertsen, Heijmen:

Huwelijk: 1721-03-23, Nunspeet.   

Zie Herengoederen deel 2 pag.347, een herengoed tot Hoophuizen. .

92. Reijntsen, Cornelis. (I03034) Hij werd gedoopt op 1706-04-25 te Nunspeet.. Hij overleed op 1787-02-27 in Nunspeet.    Hij werd begraven op 1787-03-06 te Nunspeet.. Hij was de zoon van Reijndersen, Reijnd en Vierhout, Steijne Jans. Hij trouwde met Gerrits Hase, Geertje.    (F02094)Hij trouwde tevens met Pater, Nenne Jans.    (F00955)

Meer over Reijntsen, Cornelis:

Doop: 1706-04-25, Nunspeet.   

Begrafenis: 1787-03-06, Nunspeet.   

Meer over Gerrits Hase, Geertje en Reijntsen, Cornelis:

Huwelijk: 1749-02-23, Nunspeet.   

93. Pater, Nenne Jans. (I03035) Zij werd gedoopt in 1715 te Doornspijk. Zij overleed voor 1749 in Nunspeet.    Zij was de dochter van Pater, Jan en van Nunspeet, jd.

Meer over Pater, Nenne Jans:

Doop: 1715, Doornspijk.   

Kinderen van Pater, Nenne Jans en Reijntsen, Cornelis

i. van de Kolk, Reijn Cornelissen. (I03259) Hij werd gedoopt op 1737-10-20 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1741 in Nunspeet?.   

ii. van de Kolk, Drees Cornelissen. (I03260) Hij werd gedoopt op 1739-10-04 te Nunspeet.. Hij overleed op 1814-03-18 in Elspeet.   

iii. van de Kolk, Reint Cornelissen. (I02802) Hij werd gedoopt op 1741-09-11 te Nunspeet.. Hij overleed op 1804-09-05 in Doornspijk.   

iv. van de Kolk, Beert Cornelissen. (I03261)

v. van de Kolk, Jennigjen Cornelis. (I03262) Zij werd gedoopt op 1746-03-13 te Nunspeet. Zij overleed voor 1785 in Nunspeet?.   

Meer over Pater, Nenne Jans en Reijntsen, Cornelis:

Huwelijk: 1735-04-01, Nunspeet.   

94. Driessen, Jan. (I03046) Hij werd gedoopt op 1707-12-04 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1776-01-00 in Nunspeet?.    Hij was de zoon van Reijndersen, Dries en Jans, Annetje. Hij trouwde met Hannisen, Jennigje.    (F00961)

Meer over Driessen, Jan:

Doop: 1707-12-04, Nunspeet.   

95. Hannisen, Jennigje. (I03047) Jennigje werd geboren in 1713 in Hulshorst.    Zij werd gedoopt op 1713-05-25 te Nunspeet. Zij overleed op 1776-09-24 in Nunspeet op een leeftijd van 63 jaren, 8 maanden.    Zij was de dochter van Eijbertsen, Hannes en Jacobs, Aaltje.

Meer over Hannisen, Jennigje:

Doop: 1713-05-25, Nunspeet.   

Kinderen van Hannisen, Jennigje en Driessen, Jan

i. Jansen Bouw, Dries. (I06349) Dries werd geboren rond 1736 in Nunspeet.    Hij werd begraven op 1807-10-17 te Nunspeet..

ii. Jans, Aaltje. (I03263) Zij werd gedoopt op 1734-02-21 te Nunspeet.

iii. Jans, Annetje. (I03264) Zij werd gedoopt op 1737-10-20 te Nunspeet.

iv. Jans, Willemtje. (I03265) Zij werd gedoopt op 1739-03-22 te Nunspeet.

v. Jans, Reijntje. (I03266) Zij werd gedoopt op 1741-03-05 te Nunspeet.

vi. Bouw, Anna Margarietjen Jans. (I03033) Zij werd gedoopt op 1743-03-18 te Nunspeet. Zij overleed op 1779-05-06 in Nunspeet.   

vii. Jans, Geertje. (I03267) Zij werd gedoopt op 1745-10-10 te Nunspeet.

viii. Jansen Bouw, Rein. (I03268) Hij werd gedoopt op 1748-02-04 te Nunspeet.. Hij overleed op 1809-09-05 in Nunspeet.   

Meer over Hannisen, Jennigje en Driessen, Jan:

Huwelijk: 1733-04-10, Nunspeet.   

102. van der Maat, Joost Cornelisse. (I21892) Joost Cornelisse werd geboren rond 1729.    Hij overleed in 1795 op een leeftijd van rond 66 jaren.    Hij trouwde van Breukeleveen, Cornelia Gijsbertse rond 1755.    (F07371)

103. van Breukeleveen, Cornelia Gijsbertse. (I21893) Cornelia Gijsbertse werd geboren rond 1735.   

Kinderen van van Breukeleveen, Cornelia Gijsbertse en van der Maat, Joost Cornelisse

i. van der Maat, Albertje. (I21887) Zij werd gedoopt op 1756-03-07 te Eemnes. Zij werd begraven op 1795-07-19 te Amsterdam.

Meer over van Breukeleveen, Cornelia Gijsbertse en van der Maat, Joost Cornelisse:

Huwelijk: rond 1755.   

Generatie 8

132. Riphagen, Roelof Jans. (I22040) Roelof Jans werd geboren in 1640.    Hij trouwde Jonas, Jenneken in 1663.    (F07412)

133. Jonas, Jenneken. (I22041) Jenneken werd geboren rond 1640.   

Kinderen van Jonas, Jenneken en Riphagen, Roelof Jans

i. Riphagen, Arent Roloffs (Bukking). (I21933) Arent Roloffs (Bukking) werd geboren in 1664 in Epe (Ge).   

Meer over Jonas, Jenneken en Riphagen, Roelof Jans:

Huwelijk: 1663.   

176. Gerritsen, Tymen. (I03027) Hij werd gedoopt op 1653-10-25 te Nunspeet.. Hij overleed na 1700.    Hij was de zoon van Tymensen, Gerrit en Jansen, Marrie. Hij trouwde met Hagedoorn, Lubbertje Hermsen.    (F01025)Hij trouwde tevens met Jans, Jacobje.    (F00951)

Opmerkingen bij Gerritsen, Tymen

Doopboek Nunspeet – ~ Jan, in overspel van Tijmen Gerrits bij Gerrittjen Peters volgens haar eigen bekentenis.

Meer over Gerritsen, Tymen:

Doop: 1653-10-25, Nunspeet.   

Kinderen van Hagedoorn, Lubbertje Hermsen en Gerritsen, Tymen

i. Fransman, Gerrit Tymensen. (I03269) Hij werd gedoopt op 1677-04-15 te Nunspeet..

ii. Tymensen, Harmen. (I03270) Hij werd gedoopt op 1681-06-05 te Nunspeet..

iii. Tymensen, Hendrik. (I03271) Hij werd gedoopt op 1682-12-17 te Nunspeet..

iv. Tymensen, Hannes. (I03272) Hij werd gedoopt op 1684-12-21 te Nunspeet..

v. Tymensen, Dries. (I03273) Hij werd gedoopt op 1687-04-17 te Nunspeet..

vi. Tymensen, Marytjen. (I03274) Zij werd gedoopt op 1689-03-10 te Nunspeet.

Meer over Hagedoorn, Lubbertje Hermsen en Gerritsen, Tymen:

Huwelijk: 1675-02-21, Nunspeet.   

177. Jans, Jacobje. (I03028) Zij werd gedoopt op 1661-11-12 te Nunspeet. Zij was de dochter van Andriessen, Jan Driessen en Willems, Aaltje.

Meer over Jans, Jacobje:

Doop: 1661-11-12, Nunspeet.   

Kinderen van Jans, Jacobje en Gerritsen, Tymen

i. Tymensen, Jan. (I03276) Hij werd gedoopt op 1692-03-20 te Nunspeet..

ii. Tymensen, Lubbertje. (I03277) Zij werd gedoopt op 1693-07-09 te Nunspeet.

iii. Tymensen, Aert. (I03278) Hij werd gedoopt op 1695-06-02 te Nunspeet..

iv. Tymensen, Evert. (I03025) Hij werd gedoopt op 1697-03-07 te Nunspeet.. Hij overleed na 1730.   

v. Tymensen, Hendrikje. (I03279) Zij werd gedoopt op 1698-10-30 te Nunspeet. Zij overleed voor 1701 in Nunspeet.   

vi. Fransman, Hendrikje Tymensen. (I03280) Zij werd gedoopt op 1700-11-14 te Nunspeet.

Meer over Jans, Jacobje en Gerritsen, Tymen:

Huwelijk: 1691-05-24, Nunspeet.   

178. Hendriksen, Reijn. (I03060) Reijn werd geboren in 1652 in Hoophuijsen.    Hij werd gedoopt op 1652-02-15 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1704 in Nunspeet op een leeftijd van minder dan 52 jaren.    Hij was de zoon van Reijntien, Hendrik en Jans, Marie. Hij trouwde met Jans, Anna.    (F00968)

Meer over Hendriksen, Reijn:

Doop: 1652-02-15, Nunspeet.   

179. Jans, Anna. (I03061) Zij werd gedoopt op 1660-05-06 te Nunspeet. Zij was de dochter van Reijersen, Jan en Jans, Jutte.

Meer over Jans, Anna:

Doop: 1660-05-06, Nunspeet.   

Kinderen van Jans, Anna en Hendriksen, Reijn

i. Reijnts, Jutje. (I03281) Jutje werd geboren in 1684 in Hoophuijsen.   

ii. Reijnders, Driesje. (I03026) Driesje werd geboren in 1688 in Hoophuijsen.   

Meer over Jans, Anna en Hendriksen, Reijn:

Huwelijk: 1683-04-22, Nunspeet.   

180. Velicke, Evert Harmsen. (I03056) Evert Harmsen werd geboren op 1663-11-22 in Hulshorst.    Hij werd gedoopt op 1663-11-22 te Nunspeet.. Hij was de zoon van Velicke, Hermen Aertsen en Evertsen, Hendrikje. Hij trouwde met Gerrits, Annetje.    (F00966)

Opmerkingen bij Velicke, Evert Harmsen

Zijn grootmoeder Jacobjen Reijers bepaalt op 10-05-1700 dat ook hij 1/7 deel van haar eigendom in

het “Hein Velickengoed” zal erven (Herengoederen op de Veluwe deel 2, pag. 306).

Meer over Velicke, Evert Harmsen:

Doop: 1663-11-22, Nunspeet.   

181. Gerrits, Annetje. (I03057) Annetje werd geboren in 1669 in Hoophuijsen.    Zij werd gedoopt in 1669-04-00 te Nunspeet. Zij was de dochter van Lambertsen, Gerrit en Driessen, Rijkje.

Meer over Gerrits, Annetje:

Doop: 1669-04-00, Nunspeet.   

Kinderen van Gerrits, Annetje en Velicke, Evert Harmsen

i. Evertsen, Harmen. (I03694) Harmen werd geboren op 1691-03-01 in Hoophuijsen.    Hij overleed op 1761-05-07 in Nunspeet.   

ii. Evertsen, Heijmen. (I03054) Heijmen werd geboren op 1694-10-28 in Hoophuijsen.    Hij overleed op 1783-12-12 in Nunspeet.   

iii. Evertsen, Beertje. (I03695) Zij werd gedoopt op 1698-02-11 te Nunspeet.

iv. Evertsen, Gerrit. (I03696) Hij werd gedoopt op 1703-12-05 te Nunspeet..

v. Evertsen, Jacobje. (I03697) Jacobje werd geboren op 1708-11-25 in Hulshorst.    Zij overleed rond 1762 in Nunspeet.   

vi. Evertsen, Rijk. (I03698) Hij werd gedoopt op 1715-04-05 te Nunspeet..

Meer over Gerrits, Annetje en Velicke, Evert Harmsen:

Huwelijk: 1690-11-23, Nunspeet.   

182. Roelofsen, Gerrit. (I03064) Gerrit werd geboren voor 1677 in Hierden.    Hij was de zoon van , Roelof. Hij trouwde met Reijnders, Annetje.    (F00970)

183. Reijnders, Annetje. (I03065) Annetje werd geboren in 1668 in Hoophuijsen.    Zij werd gedoopt op 1668-08-09 te Nunspeet. Zij overleed voor 1730 at the age of minder dan 62 jaren.    Zij was de dochter van Jansen, Reijnder en Drees, Reijntje.

Meer over Reijnders, Annetje:

Doop: 1668-08-09, Nunspeet.   

Kinderen van Reijnders, Annetje en Roelofsen, Gerrit

i. Gerrits, Annetje. (I25076) Annetje werd geboren rond 1687.   

ii. Gerrits, Anne. (I03055) Anne werd geboren in 1698 in Hoophuijsen.    Zij overleed op 1781-06-17 in Nunspeet.   

iii. Gerrits, Reijntje. (I25097) Reijntje werd geboren rond 1710.   

Meer over Reijnders, Annetje en Roelofsen, Gerrit:

Huwelijk: 1697-03-28, Nunspeet.   

184. Reijndersen, Reijnd. (I03036) Reijnd werd geboren in 1670 in Hoophuijsen.    Hij werd gedoopt op 1670-06-12 te Nunspeet.. Hij was de zoon van Jansen, Reijnder en Drees, Reijntje. Hij trouwde met Vierhout, Steijne Jans.    (F00956)

Meer over Reijndersen, Reijnd:

Doop: 1670-06-12, Nunspeet.   

185. Vierhout, Steijne Jans. (I03037) Zij werd gedoopt op 1665-10-08 te Nunspeet. Zij overleed na 1708 in Nunspeet.    Zij was de dochter van Vierhout, Jan Cornelissen en Eijberts, Beertien.

Opmerkingen bij Vierhout, Steijne Jans

Wij onderschr. Schepenen der stad Harderwijk doen kond, dat wij versogt ten sijnde ten huise van Andreas Apeldoorn Rijckets. Aldaar aan ons vertoont is een besloten dispositie door wijlen sijn moey Anna Decemers, huisvrouw van Jan Vierhout, op den 12 maart voor ons gepasseert hebbende bij trans fix annex, eene acte van approbatie van de rekenkamer in Gelderland in dato den 17 maart 1732 de heerengoederen betreffende.

Met versoek dit te openen en doen lesen en voorts daar mede te geschieden ’t gene na de ordre ware, dit door de secretaris voor gelesen in presentie van Dr Franciscus Martinius, Frank Decemers en Andries Apeldoorn Rijckerts en Aaltje Apeldoorn, Johannes Top, Jan Hoege in huw. hebbende Margarita Top, Jacob Beertsen, Aaltje Decemers en Johannes Mouw Dese acte namens sijn moeder opgemaakt actum den 21 maart 1737 was get. J.W. van de Graaf en Arnold Pronck en was het segel van de secret. Joh. Schrassert bij transfix mede opgedruckt in rode lack en luide als volgt

Voor ons verschenen Anna Decemers huisvrouw van Jan Vierhout, overhandigt hierbij haar uiterste wille welke na haar dood agtervolgt sal worden. Soo magtigt sij bij desen Jan Reinder Pronck advocaat om de approbatie op dese haar besloten dispositie van de heerengoederen in Ermelo en Doornspijk gelegen te versoeken. Verder benoemt sij tot haar erfgenamen haar suster Hilletje Decemers wed. van Ds Martinius, mijn nigt en neef Aaltje en Andries Apeldoorn dogter en soon van mijn suster Jannetje Decemers. Elk voor 1/3 van al haar natelaten bezittingen met uitsluiting van alle andere familie etc etc. Was getekent op den 2 april 1737

Op 23-12-1683 zou zij een testament opstellen dat op 18-03-1737 geopend wordt. Hierin zouden als erfgenamen genoemd zijn: voor 1/3 part haar zuster Hilletje weduwe van d[omine]s [Petrus] Martinus, voor 1/3 part Aaltje Apeldoorn en voor het laatste 1/3 part haar neef Andries Rijkerts Apeldoorn. [De laatste 2 kinderen uit het huwelijk van haar zus Jannetje met Rijk Jansz Apeldoorn] . De twee zonen van Hilletje ds Dithmar Martinus predikant te Elburg en ds Franciscus Martinus predikant te Nunspeet zijn ook van de partij. Dan waren aanwezig [Baltje Dirks] de weduwe van Evert Jansz Nucke [gehuwd 21-02-1686 te Nunspeet als weduwnaar van Aaltje Jans dit huwelijk 1665], Hendrik Desemer en zijn zoon Jan Top en dochter Margaretha Top met haar man Jan Hoege, Jacob Beers gemoend de echtgenoot van Aaltje [Jacobsz] Desemers [huwelijk te Nunspeet in 1728 zij is dan weduwe van Aart Jans huwelijk ook te Nunspeet in 1727] en tot slot Johannes Mouw voor zijn moeder.

Op 25-04-1708 vermelding stuk land in Oosterwolde “Een 1/8 part in een stuck haverlandt gen. de Sevenmudde, daer coperen voor de helfte geeigent en de andere 3/8 parten oock competeren Aert Peters en Tijmen Henricks en Jutje Henricks. Toebehorende Henrick Henricks en Gerritje Henricks echtel. Anno 1706 den 28 mey vercoft en opgedragen aen Drees Tijmens en Annetje Desemers echtel. voor 50 gulden geregistr. den 25 april 1708 (bron: ?)

Op 09-11-1714 vermelding stuk land in Lege Byssel “Een gedeelte in een stuckien landt gen. de Sevenmudde, sijnde 3/8 part van de helfte welcke door vercopers sijn afgedeylt met Jan Vierhouten en Anne Desemers echtel. welcke de andere 4/8 part sijn toebehorende, vrij tijnslandt sijnde beswaert met 12 st 6 penn. verponding etc Toebehorende Aert Petersen Drost dit gelegen in Lege Bijssel Anno 1714 den 9 nov getransporteert voor 200 gulden aen Peter Harmsen en Grietien Jans echtel., geschiet bij geerfden zegelaers Dirck Jans Cuyper, Wolter Jans en Evert Noyen custos in Nunspeet gegistratum den 4 may 1717” (bron: ?)

Op 23-03-1725 vermelding stuk land in Wessingen. “Een camp zaaylant groot 8 a 10 schepel gesay edog soo groot en klein als deselve in sijn bepalinge gelegen is op de Werfhorst, aen een sijde de Horsterweg en aen de andere kant de papiermolen, sijnde dit land het Boot gen. toestendig Willem Jansen Vos en Lambertje Jacobs echtel. en sij soveel nodig geass. met haer man Anno 1725 den 23 meert dit lant voor 425 gulden vercoft en overgegeven aen Eybert Jansen Vos cum uxore, ( en echtgenoot) mitsgaders Jan Vierholt en Annetien Desemers echtl. Dit alles vermogens vertoonde acte door Evert Noyen namens verkoper neffens geerfden scholt Boon en Jacob Egbers Vos betekent en bezegelt quo relatio gereg. 23 meert 1725” (bron: ?)

Op 07-09-1725 vermelding stuk land in Wessingen “Anno 1725 den 7 sept hebben Egbert Jansen Vos de rato caverende voor sijn vrou en Jan Vierhout met Anne Desemers sijn ehevrou het voorn. lant groot 2 mudde gen. het Boot gelegen op de Werfhorst, sijnde een gedeelte van Spoltmansgoet,oost de Horsterweg, west Aalt Albers, zuyd Henr. Gerritsen voor 600 gulden vercoft en opgedragen aan Eeffien Eybers wed. van zall. Cornelis Hooglant en haer erven. Dit alles vermogens de orginele acte door verkoperen neffens geerfden scholt Potgieter en Berent Feyth betekent en bezegelt breder vermelt, geregistr. den 12 febr 1726” (bron: ?)

In 1737 is een akte opgemaakt waaruit blijkt dat zij de navolgende percellen bezat: 1/16 van de zaalweer en gesepareerde percelen in het herengoed Brand van Oenen genaamd, 1/16 in het herengoed vierhoutsgoed in het kerspel Nunspeet, nogmaals 1/16 ub deze herengoederen etc. (bron: ?).

Extract uyt het protocol van de stad Elburg Compareerden voor ons schepen en secretaris van Elburg, Jan Vierhout en Annetje Decemers echtel. En sij Annetje geass. met haar momber Jan Ponstein, welke met ons gande hun sinnen en verstand volkomen meester, betuchtigen elkander in al hun natelaten gerede als ongerede goederen, soo in Doornspijk Ermelo Barneveld en Epe etc. etc Begerende dat dit sal bestaan als een testament codicil moge valueren en bestendig zijn. Get. binnen Elburg op den 31 jan 1737 was get. R.O.Schrassert geregistr 12 maart 1737

Meer over Vierhout, Steijne Jans:

Doop: 1665-10-08, Nunspeet.   

Kinderen van Vierhout, Steijne Jans en Reijndersen, Reijnd

i. Reijntsen, Reijn. (I03699) Hij werd gedoopt op 1702-02-26 te Nunspeet..

ii. Reijntsen, Beert. (I03700) Hij werd gedoopt op 1704-04-13 te Nunspeet..

iii. Reijntsen, Dries. (I03701) Hij werd gedoopt op 1706-04-25 te Nunspeet.. Hij overleed op 1773-04-03 in Nunspeet.   

iv. Reijntsen, Cornelis. (I03034) Hij werd gedoopt op 1706-04-25 te Nunspeet.. Hij overleed op 1787-02-27 in Nunspeet.   

v. Reijntsen, Reijntje. (I03702) Zij werd gedoopt op 1708-08-26 te Nunspeet.

Meer over Vierhout, Steijne Jans en Reijndersen, Reijnd:

Huwelijk: 1700-04-21, Nunspeet.   

186. Pater, Jan. (I03066) Jan werd geboren rond 1680 in Doornspijk?.    Hij trouwde van Nunspeet, jd rond 1700.    (F07686)

187. van Nunspeet, jd. (I23208) jd werd geboren rond 1680.   

Kinderen van van Nunspeet, jd en Pater, Jan

i. Jansen, Willem. (I03703) Willem werd geboren rond 1700 in Doornspijk.    Hij overleed op 1761-04-16 in Nunspeet.   

ii. Pater, Nenne Jans. (I03035) Zij werd gedoopt in 1715 te Doornspijk. Zij overleed voor 1749 in Nunspeet.   

Meer over van Nunspeet, jd en Pater, Jan:

Huwelijk: rond 1700.   

188. Reijndersen, Dries. (I03048) Dries werd geboren in 1662 in Hoophuijsen.    Hij werd gedoopt op 1662-02-16 te Nunspeet.. Hij was de zoon van Jansen, Reijnder en Drees, Reijntje. Hij trouwde met Jans, Annetje.    (F00962)

Meer over Reijndersen, Dries:

Doop: 1662-02-16, Nunspeet.   

189. Jans, Annetje. (I03049) Annetje werd geboren in 1674 in Hoophuijsen.    Zij werd gedoopt op 1674-06-14 te Nunspeet. Zij was de dochter van Lubbertsen, Jan en Gerrits, Geertje.

Meer over Jans, Annetje:

Doop: 1674-06-14, Nunspeet.   

Kinderen van Jans, Annetje en Reijndersen, Dries

i. Driessen, Geertje. (I03706) Geertje werd geboren in Hulshorst.    Zij overleed op 1768-06-24 in Nunspeet.   

ii. Driessen, Reintje. (I03707) Zij werd gedoopt op 1701-08-14 te Nunspeet. Zij overleed voor 1706 in Nunspeet.   

iii. Driessen, Rijntje. (I03708)

iv. Driessen, Geurt. (I03709) Hij werd gedoopt op 1712-08-07 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1717 in Nunspeet.   

v. Driessen, Geurt. (I03710) Hij werd gedoopt op 1717-04-25 te Nunspeet..

vi. Driessen, Jan. (I03046) Hij werd gedoopt op 1707-12-04 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1776-01-00 in Nunspeet?.   

Meer over Jans, Annetje en Reijndersen, Dries:

Huwelijk: 1698-04-17, Nunspeet.   

190. Eijbertsen, Hannes. (I03067) Hannes werd geboren in 1689 in Hulshorst.    Hij werd gedoopt op 1689-09-08 te Nunspeet.. Hij was de zoon van Roelofsen, Eijbert en Cornelis, Geertje. Hij trouwde met Jacobs, Aaltje.    (F00971)

Meer over Eijbertsen, Hannes:

Doop: 1689-09-08, Nunspeet.   

191. Jacobs, Aaltje. (I03068) Aaltje werd geboren rond 1690 in Doornspijk.    Zij overleed rond 1735 at the age of rond 45 jaren.   

Kinderen van Jacobs, Aaltje en Eijbertsen, Hannes

i. Hannessen, Stijntje. (I03734) Stijntje werd geboren in Hulshorst.   

ii. Hannisen, Jennigje. (I03047) Jennigje werd geboren in 1713 in Hulshorst.    Zij overleed op 1776-09-24 in Nunspeet.   

iii. Hannessen, Gerritje. (I03735) Zij werd gedoopt op 1720-03-17 te Nunspeet.

iv. Hannessen, Willempje. (I03736) Willempje werd geboren rond 1725 in Hulshorst.   

v. Hannessen, Geertje. (I03737) Zij werd gedoopt op 1732-05-13 te Nunspeet.

Meer over Jacobs, Aaltje en Eijbertsen, Hannes:

Huwelijk: 1712-05-01, Nunspeet.   

Generatie 9

352. Tymensen, Gerrit. (I03029) Gerrit werd geboren rond 1615 in Nunspeet?.    Hij overleed rond 1690 in Nunspeet? op een leeftijd van rond 75 jaren.    Hij trouwde met Jansen, Marrie.    (F00952)

353. Jansen, Marrie. (I03030) Marrie werd geboren rond 1615 in Nunspeet?.    Zij overleed voor 1674 in Nunspeet? op een leeftijd van minder dan rond 59 jaren.   

Kinderen van Jansen, Marrie en Tymensen, Gerrit

i. Gerritsen, Ger. (I12633) Ger werd geboren op 1636-11-27 in Nunspeet.   

ii. Tymensen, nnertje. (I12635) Zij werd gedoopt op 1641-01-11 te Nunspeet.

iii. Gerrits, Jentien. (I04438) Zij werd gedoopt op 1645-06-22 te Nunspeet.

iv. Gerrits, Driesien. (I04439) Zij werd gedoopt op 1649-03-18 te Nunspeet.

v. Gerritsen, Gerrit. (I12634) Gerrit werd geboren op 1651-04-06 in Nunspeet.   

vi. Gerritsen, Tymen. (I03027) Hij werd gedoopt op 1653-10-25 te Nunspeet.. Hij overleed na 1700.   

vii. Gerrits, Gerritien. (I03738) Zij werd gedoopt op 1656-09-28 te Nunspeet.

Meer over Jansen, Marrie en Tymensen, Gerrit:

Huwelijk: rond 1636, Nunspeet?.   

354. Andriessen, Jan Driessen. (I03031) Jan Driessen werd geboren rond 1630 in Nunspeet?.    Hij was de zoon van Egbertsen, Andries en Jans, Jacobje. Hij trouwde met Willems, Aaltje.    (F00953)

Opmerkingen bij Andriessen, Jan Driessen

Naam ook: Jan Driessen. .

355. Willems, Aaltje. (I03032) Zij werd gedoopt op 1638-04-29 te Nunspeet. Zij overleed na 1670.    Zij was de dochter van Jansen, Willem en Berends, Grietje.

Meer over Willems, Aaltje:

Doopsel: 1638-04-29, Nunspeet.   

Kinderen van Willems, Aaltje en Andriessen, Jan Driessen

i. Jansen, Willem. (I03739) Hij werd gedoopt op 1663-10-25 te Nunspeet..

ii. Jansen, Dries. (I03740) Hij werd gedoopt op 1666-04-29 te Nunspeet..

iii. Jansen, Hendrik. (I03741) Hij werd gedoopt op 1669-08-15 te Nunspeet..

iv. Jansen, Evert. (I03742) Hij werd gedoopt op 1672-05-05 te Nunspeet..

v. Jans, Jacobje. (I03028) Zij werd gedoopt op 1661-11-12 te Nunspeet.

Meer over Willems, Aaltje en Andriessen, Jan Driessen:

Huwelijk: 1661, Nunspeet?.   

356. Reijntien, Hendrik. (I03062) Hendrik werd geboren rond 1620 in Nunspeet?.    Hij trouwde met Jans, Marie.    (F00969)

357. Jans, Marie. (I03063) Marie werd geboren rond 1630 in Nunspeet?.   

Kinderen van Jans, Marie en Reijntien, Hendrik

i. Hendriksen, Reijn. (I03060) Reijn werd geboren in 1652 in Hoophuijsen.    Hij overleed voor 1704 in Nunspeet.   

ii. Hendriks, Geijsien. (I03773) Zij werd gedoopt op 1653-12-04 te Nunspeet. Zij overleed voor 1657 in Nunspeet.   

iii. Hendriksen, Egbert. (I03774) Hij werd gedoopt op 1655-04-08 te Nunspeet..

iv. Hendriksen, Geijsien. (I03775) Zij werd gedoopt op 1657-06-07 te Nunspeet.

v. Hendriksen, Petertje. (I03776) Zij werd gedoopt op 1659-06-19 te Nunspeet.

vi. Hendriksen, Dreesje. (I03777) Zij werd gedoopt op 1663-09-13 te Nunspeet.

vii. Hendriksen, Jentje. (I03778) Zij werd gedoopt op 1666-07-15 te Nunspeet.

viii. Hendriksen, Jan. (I03779) Hij werd gedoopt op 1669-06-06 te Nunspeet..

ix. Hendriksen, Hendrik. (I03780) Hij werd gedoopt op 1672-03-15 te Nunspeet..

Meer over Jans, Marie en Reijntien, Hendrik:

Huwelijk: 1652, Nunspeet?.   

358. Reijersen, Jan. (I03071) Jan werd geboren rond 1625 in Nunspeet?.    Hij trouwde met Jans, Jutte.    (F00973)

359. Jans, Jutte. (I03072) Jutte werd geboren op 1630-02-07 in Nunspeet.    Zij werd gedoopt op 1630-02-07 te Nunspeet. Zij overleed voor 1671 in Nunspeet? op een leeftijd van minder dan 40 jaren, 10 maanden.    Zij was de dochter van Evertsen, Jan en Gijsberts, Anna.

Meer over Jans, Jutte:

Doop: 1630-02-07, Nunspeet.   

Kinderen van Jans, Jutte en Reijersen, Jan

i. Jansen, Reijer. (I03769) Hij werd gedoopt op 1656-02-16 te Nunspeet.. Hij overleed na 1696.   

ii. Jansen, Jan. (I03770) Hij werd gedoopt op 1659-02-05 te Nunspeet..

iii. Jans, Jentien. (I03771) Zij werd gedoopt op 1663-05-10 te Nunspeet.

iv. Jansen, Cornelis. (I03772) Hij werd gedoopt op 1666-01-28 te Nunspeet..

v. Jans, Anna. (I03061) Zij werd gedoopt op 1660-05-06 te Nunspeet.

Meer over Jans, Jutte en Reijersen, Jan:

Huwelijk: 1655, Nunspeet?.   

360. Velicke, Hermen Aertsen. (I03058) Hij werd gedoopt op 1636-11-06 te Hulshorst.. Hij overleed na 1666.    Hij was de zoon van Velicke, Aart Gerritsen en Reijers, Jacobje Gerritsen. Hij trouwde met Evertsen, Hendrikje.    (F00967)

Meer over Velicke, Hermen Aertsen:

Doop: 1636-11-06, Hulshorst.   

361. Evertsen, Hendrikje. (I03059) Hendrikje werd geboren op 1636-03-13 in Hulshorst.    Zij overleed voor 1690 at the age of minder dan 53 jaren, 9 maanden.    Zij was de dochter van Willemse, Evert en Gerrits, Aaltjen.

Kinderen van Evertsen, Hendrikje en Velicke, Hermen Aertsen

i. Velicke, Evert Harmsen. (I03056) Evert Harmsen werd geboren op 1663-11-22 in Hulshorst.   

ii. Harmsen, Aartje. (I12205) Aartje werd geboren op 1666-10-18 in Nunspeet.   

Meer over Evertsen, Hendrikje en Velicke, Hermen Aertsen:

Huwelijk: 1663-03-01, Nunspeet.   

362. Lambertsen, Gerrit. (I03073) Hij werd gedoopt op 1641-07-09 te Nunspeet.. Hij was de zoon van Heijmensen, Lambert en Willems, Aaltje. Hij trouwde met Driessen, Rijkje.    (F00974)

Meer over Lambertsen, Gerrit:

Doop: 1641-07-09, Nunspeet.   

363. Driessen, Rijkje. (I03074) Rijkje werd geboren rond 1645 in Hoophuijsen.    Zij overleed na 1692-12-00 at the age of meer dan ongeveer 47 jaren, 11 maanden.   

Opmerkingen bij Driessen, Rijkje

Zij krijgt op 04-04-1692 de helft van een stuk hooiland genamd “Den Oort off Nuckenoort”

onderdeel van het herengoed “Staecken erff”. Haar zus krijgt de andere helft. (Herengoederen op

de Veluwe, dl3, blz.398). .

Kinderen van Driessen, Rijkje en Lambertsen, Gerrit

i. Gerrits, Annetje. (I03057) Annetje werd geboren in 1669 in Hoophuijsen.   

ii. Gerritsen, Petertje. (I03841) Zij werd gedoopt op 1671-07-02 te Nunspeet.

iii. Gerritsen, Maritje. (I03843) Zij werd gedoopt op 1674-04-12 te Nunspeet.

iv. Gerritsen, Willem. (I03842) Hij werd gedoopt op 1674-04-12 te Nunspeet..

v. Gerritsen, Heijmen. (I03844) Hij werd gedoopt op 1679-01-12 te Nunspeet..

Meer over Driessen, Rijkje en Lambertsen, Gerrit:

Huwelijk: 1665-03-19, Nunspeet.   

364. , Roelof. (I25098) Roelof werd geboren rond 1645.    Hij had een relatie met Onbekend..    (F08604)

Kinderen van Onbekend en , Roelof

i. Roelofsen, Peter. (I25099) Peter werd geboren in 1670.    Hij overleed in 1709.   

ii. Roelofsen, Gerrit. (I03064) Gerrit werd geboren voor 1677 in Hierden.   

366. Jansen, Reijnder. (I03038) Hij werd gedoopt op 1632-03-11 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1672 in Hoophuijsen.    Hij was de zoon van de Jonge, Jan Evertsen en Dries, Hendrikje. Hij trouwde met Drees, Reijntje.    (F00957)

Meer over Jansen, Reijnder:

Doop: 1632-03-11, Nunspeet.   

367. Drees, Reijntje. (I03039) Reijntje werd geboren in 1633 in Hulshorst.    Zij werd gedoopt op 1633-02-24 te Nunspeet. Zij was de dochter van Eijbertsen, Dries en Jans, Evertje.

Meer over Drees, Reijntje:

Doop: 1633-02-24, Nunspeet.   

Kinderen van Drees, Reijntje en Jansen, Reijnder

i. Reijndersen, Dries. (I03048) Dries werd geboren in 1662 in Hoophuijsen.   

ii. Reijndersen, Driesje. (I03845) Zij werd gedoopt op 1664-11-06 te Nunspeet.

iii. Reijnders, Annetje. (I03065) Annetje werd geboren in 1668 in Hoophuijsen.    Zij overleed voor 1730.   

iv. Reijndersen, Reijnd. (I03036) Reijnd werd geboren in 1670 in Hoophuijsen.   

Meer over Drees, Reijntje en Jansen, Reijnder:

Huwelijk: 1662, Nunspeet.   

368. Jansen, Reijnder. (I03038)    is dezelfde persoon als [366].

369. Drees, Reijntje. (I03039)    is dezelfde persoon als [367].

370. Vierhout, Jan Cornelissen. (I04412) Jan Cornelissen werd geboren voor 1630-01-00 in Nunspeet?.    Hij overleed na 1668 op een leeftijd van meer dan 38 jaren.    Hij was de zoon van Vierhout, Cornelis Jansen en Beerts, Geijsje. Hij trouwde Eijberts, Beertien in 1650.    (F01400)

Opmerkingen bij Vierhout, Jan Cornelissen

zie: de Herengoederen op de Veluwe, deel II blz 296. (Brant van Oenengoed) 23-11-1663 Jan Vierholten * Beertien Egberts oprukking na transport door Cornelis Toenissen mede namens zijn zusters Aeltien, Gerritjen en Weijmtien Teunis, alsmede Brant Teunisse, van de zaalweer en 5/6 part van de helft, met nog enige perceeltjes. 10-11-1685 Jan Vierholten * Beertien Egberts oprukking van de zaalweer en 5/6 part.NB op verzoek van hun zoon Cornelis Vierholten. 30-04-1700 Jan Vierholten * Beertien Egberts oprukking van de zaalweer en 5/6 part. 22-03-1709 Approbatie van een verpanding van een deel van Lubbert Beers. Blz.313(Vierholtensgoed) 23-11-1663 Jan Vierholten oprukking na transport door zijn vader Cornelis Jans Vierholten

371. Eijberts, Beertien. (I04397) Beertien werd geboren in 1625 in Nunspeet.    Zij overleed in 1672-03-00 in Nunspeet op een leeftijd van 47 jaren, 2 maanden.   

Kinderen van Eijberts, Beertien en Vierhout, Jan Cornelissen

i. Vierhout, Annetien. (I04444) Zij werd gedoopt op 1651-03-02 te Nunspeet. Zij overleed na 1676.   

ii. Vierhout, Stijntien Jans. (I04445) Zij werd gedoopt op 1652-12-19 te Nunspeet. Zij overleed in 1665 in Nunspeet.   

iii. Vierhout, Beertien Jans. (I03848) Zij werd gedoopt op 1655-04-08 te Nunspeet.

iv. Vierhout, Eijbertien. (I04447) Zij werd gedoopt op 1657-02-01 te Nunspeet.

v. Vierhout, Cornelis Jansz Geijzien. (I04411) Hij werd gedoopt op 1659-07-09 te Nunspeet.. Hij overleed in 1725 in Nunspeet.   

vi. Vierhout, Geijsjen. (I04448) Zij werd gedoopt op 1663-06-19 te Nunspeet.

vii. Vierhout, Aaltjen. (I04449) Zij werd gedoopt op 1665-01-19 te Nunspeet.

viii. Vierhout, Steijne Jans. (I03037) Zij werd gedoopt op 1665-10-08 te Nunspeet. Zij overleed na 1708 in Nunspeet.   

ix. Vierhout, Beert. (I04451) Hij werd gedoopt op 1667-04-13 te Nunspeet..

x. Vierhout, Geertien. (I04452) Zij werd gedoopt op 1668-11-29 te Nunspeet.

Meer over Eijberts, Beertien en Vierhout, Jan Cornelissen:

Huwelijk: 1650.   

376. Jansen, Reijnder. (I03038)    is dezelfde persoon als [366].

377. Drees, Reijntje. (I03039)    is dezelfde persoon als [367].

378. Lubbertsen, Jan. (I03050) Jan werd geboren in 1641 in Hoophuijsen.    Hij werd gedoopt op 1641-02-28 te Nunspeet.. Hij overleed rond 1690 op een leeftijd van rond 49 jaren.    Hij was de zoon van Reijersen, Lubbert en Hendriks, Evertje. Hij trouwde met Gerrits, Lijsjen.    (F01411)Hij trouwde tevens met Gerrits, Geertje.    (F00963)

Meer over Lubbertsen, Jan:

Doop: 1641-02-28, Nunspeet.   

Meer over Gerrits, Lijsjen en Lubbertsen, Jan:

Huwelijk: 1681-03-27, Nunspeet.   

379. Gerrits, Geertje. (I03051) Geertje werd geboren rond 1640 in Nunspeet?.    Zij overleed voor 1681 in Nunspeet op een leeftijd van minder dan rond 41 jaren.   

Kinderen van Gerrits, Geertje en Lubbertsen, Jan

i. Jansen, Gerrit. (I03853) Hij werd gedoopt op 1676-03-05 te Nunspeet..

ii. Jans, Annetje. (I03049) Annetje werd geboren in 1674 in Hoophuijsen.   

Meer over Gerrits, Geertje en Lubbertsen, Jan:

Huwelijk: 1674, Nunspeet?.   

380. Roelofsen, Eijbert. (I03069) Eijbert werd geboren in 1649 in Hulshorst.    Hij werd gedoopt op 1649-02-25 te Nunspeet.. Hij was de zoon van Eybertsen, Roelof en Hendriks, Grietje. Hij trouwde met Cornelis, Geertje.    (F00972)

Meer over Roelofsen, Eijbert:

Doop: 1649-02-25, Nunspeet.   

381. Cornelis, Geertje. (I03070) Zij werd gedoopt op 1646-02-15 te Nunspeet. Zij was de dochter van Wychmans, Cornelis en Gerrits, Gerritje.

Meer over Cornelis, Geertje:

Doop: 1646-02-15, Nunspeet.   

Kinderen van Cornelis, Geertje en Roelofsen, Eijbert

i. Eijbertsen, Roelof. (I03854) Hij werd gedoopt op 1670-12-16 te Nunspeet..

ii. Eijbertsen, Gerritjen. (I03855) Zij werd gedoopt op 1675-04-18 te Nunspeet.

iii. Eijbertsen, Willem. (I03856) Hij werd gedoopt op 1687-01-30 te Nunspeet..

iv. Eijbertsen, Hannes. (I03067) Hannes werd geboren in 1689 in Hulshorst.   

Meer over Cornelis, Geertje en Roelofsen, Eijbert:

Huwelijk: 1670-03-27, Nunspeet.   

Generatie 10

708. Egbertsen, Andries. (I03077) Andries werd geboren rond 1600 in Nunspeet?.    Hij trouwde met Jans, Jacobje.    (F00976)

709. Jans, Jacobje. (I03078) Jacobje werd geboren rond 1600 in Nunspeet?.   

Kinderen van Jans, Jacobje en Egbertsen, Andries

i. Andriessen, Eijbert. (I03857) Eijbert werd geboren rond 1630.   

ii. Andriessen, Marie. (I03858) Zij werd gedoopt op 1630-08-22 te Nunspeet.

iii. Andriessen, Jan Driessen. (I03031) Jan Driessen werd geboren rond 1630 in Nunspeet?.   

Meer over Jans, Jacobje en Egbertsen, Andries:

Huwelijk: 1630, Nunspeet?.   

710. Jansen, Willem. (I12636) Willem werd geboren rond 1610.    Hij trouwde Berends, Grietje rond 1635.    (F04458)

711. Berends, Grietje. (I12637) Grietje werd geboren rond 1610.   

Kinderen van Berends, Grietje en Jansen, Willem

i. Willems, Aaltje. (I03032) Zij werd gedoopt op 1638-04-29 te Nunspeet. Zij overleed na 1670.   

Meer over Berends, Grietje en Jansen, Willem:

Huwelijk: rond 1635.   

718. Evertsen, Jan. (I04418) Jan werd geboren rond 1600.    Hij trouwde met Gijsberts, Anna.    (F01409)

Opmerkingen bij Evertsen, Jan

Hij werd ook genoemd Jan Evertsen den Ouden, waarschijnlijk om hem te onderscheiden van Jan Evertsen de Jonge die getrouwd was met Hendrickje Dries . .

719. Gijsberts, Anna. (I04419) Anna werd geboren rond 1600.   

Kinderen van Gijsberts, Anna en Evertsen, Jan

i. Jans, Jutte. (I03072) Jutte werd geboren op 1630-02-07 in Nunspeet.    Zij overleed voor 1671 in Nunspeet?.   

ii. Boers, Evert Jansen. (I12639) Evert Jansen werd geboren rond 1630.   

iii. Jans, Melis. (I12638) Hij werd gedoopt op 1636-08-09 te Nunspeet..

Meer over Gijsberts, Anna en Evertsen, Jan:

Huwelijk: 1630, Nunspeet?.   

720. Velicke, Aart Gerritsen. (I07893) Aart Gerritsen werd geboren in 1607 in Nunspeet.    Hij overleed in 1689 op een leeftijd van 82 jaren.    Hij was de zoon van Velicke, Gerrit Hermansen en Cornelissen, Aaltje. Hij trouwde met Reijers, Jacobje Gerritsen.    (F02687)

Opmerkingen bij Velicke, Aart Gerritsen

Op 15-06-1689 krijgen Jacobien Reijers (wed. Aert Gerritsen Velicken), geassisteerd met haar zoon Hannis Aertsen, voorts Jan, Broenis, Hannis, Gerrit en Gerritien Aerts (allen ongetrouwd), alsmede Henrickien Aerts (wed. Evert Jansen Boers), geassisteert met haar broer Gerrit Aerts en Aeltien Aerts (x Drees Reijersen Hulleman) in het kader van het “Hein Velicken goed” approbatie van hun disposities. Op 10-05-1700 krijgt ze , geassisteert door haar zoon Jan Aerts Velicken, approbatie van een dispositie over het herengoed, dat zij deels erfde van haar oom en deels aankocht. Zij bepaalt dat Evert Hermsen, zoon van haar zoon Hermen Aarts, ook 1/7 deel zal erven. Verder erven o.a. haar dochters Henrickien, Aeltien en Reijertien. (Herengoederen op de Veluwe deel 2, pag. 305/6).

721. Reijers, Jacobje Gerritsen. (I07894) Jacobje Gerritsen werd geboren in 1610.    Zij overleed voor 1700 at the age of minder dan 90 jaren.   

Opmerkingen bij Reijers, Jacobje Gerritsen

Op 10-05-1700 krijgt ze (Jacobje Reijers), geassisteerd door haar zoon Jan Aerts Velicken, apportatie van een dipositie over het herengoed, dat zij deels erfde van haar oom en deels aankocht. Zij bepaalt dat Evert Hermsen, zoon van haar zoon Hermen Aarts, ook 1/7 deel zal erven. Verder erven o.a. haar dochters Henrickien,Aeltie en Reijertie. (Herengoederen op de Veluwe del 2.pag.305/6). Jacobje: Op 15-06-1689 krijgen Jacobien Reijers (wed. Aert Gerritsen Velicken), geassisteerd met haar zoon Hannis Aertsen, voorts Jan, Broenis, Hannis, Gerrit en Gerritien Aerts (allen getrouwd), alsmede Hendrickien Aerts(wed. Evert Jansen Broers), geassisteert met haar broer Gerrit Aerts en Aeltien Aerts(xDress Reijersen Hulleman) in het kader van het “Hein Velicken goed”approbatie van hun disposities.

Kinderen van Reijers, Jacobje Gerritsen en Velicke, Aart Gerritsen

i. Velicke, Breunis Aartsen. (I12206) Breunis Aartsen werd geboren op 1631-04-24 in Nunspeet.   

ii. Velicke, Jan Aartsen. (I12207) Jan Aartsen werd geboren op 1632-07-17 in Nunspeet.   

iii. Velicke, Hendrikje Aarts. (I12208) Hendrikje Aarts werd geboren op 1634-03-28 in Nunspeet.   

iv. Velicke, Hermen Aertsen. (I03058) Hij werd gedoopt op 1636-11-06 te Hulshorst.. Hij overleed na 1666.   

v. Velicke, Gerritien Aarts. (I12209) Gerritien Aarts werd geboren rond 1640.   

vi. Velicke, Egbert Aartsen. (I12210) Egbert Aartsen werd geboren rond 1640.   

vii. Velicke, Aart Aartsen. (I12211) Aart Aartsen werd geboren op 1641-01-17 in Nunspeet.   

viii. Velicke, Hannis Aartsen. (I12212) Hannis Aartsen werd geboren op 1643-07-09 in Nunspeet.    Hij overleed rond 1700.   

ix. Velicke, Breunis Aartsen. (I12213) Breunis Aartsen werd geboren op 1646-02-01 in Nunspeet.   

x. Velicke, Aaltje Aartsen. (I12214) Aaltje Aartsen werd geboren op 1648-07-02 in Nunspeet.   

xi. Velicke, Gerrit Aartsen. (I12215) Gerrit Aartsen werd geboren op 1651-03-09 in Nunspeet.   

xii. Velicke, Reijertje Aarts. (I12216) Reijertje Aarts werd geboren op 1654-07-02 in Nunspeet.    Zij overleed rond 1700.   

Meer over Reijers, Jacobje Gerritsen en Velicke, Aart Gerritsen:

Huwelijk: 1631, Nunspeet.   

722. Willemse, Evert. (I07890) Hij werd gedoopt in 1610. Hij trouwde met Gerrits, Aaltjen.    (F02685)

Meer over Willemse, Evert:

Doop: 1610.   

723. Gerrits, Aaltjen. (I07891) Aaltjen werd geboren rond 1610.   

Kinderen van Gerrits, Aaltjen en Willemse, Evert

i. Evertsen, Hendrikje. (I03059) Hendrikje werd geboren op 1636-03-13 in Hulshorst.    Zij overleed voor 1690.   

Meer over Gerrits, Aaltjen en Willemse, Evert:

Huwelijk: geschat 1635, Hulshorst?.   

724. Heijmensen, Lambert. (I03079) Lambert werd geboren rond 1610 in Nunspeet?.    Hij trouwde Willems, Aaltje in berekend 1637-12-00 in Harderwijk.    (F00977)

725. Willems, Aaltje. (I03080) Aaltje werd geboren rond 1610 in Nunspeet.   

Kinderen van Willems, Aaltje en Heijmensen, Lambert

i. Lambertsen, Gerrit. (I03073) Hij werd gedoopt op 1641-07-09 te Nunspeet..

ii. Lambertsen, Heymen. (I03859) Hij werd gedoopt op 1644-01-28 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1676-02-27 in Nunspeet.   

iii. Lambertsen, Grietje. (I03860) Zij werd gedoopt op 1646-07-12 te Nunspeet.

iv. Lambertsen, Trijntje. (I03861) Zij werd gedoopt op 1649-01-14 te Nunspeet.

v. Lambertsen, Willem. (I03862) Hij werd gedoopt op 1651-03-21 te Nunspeet..

Meer over Willems, Aaltje en Heijmensen, Lambert:

Huwelijksafkondiging: 1637-11-26, Harderwijk.   

Huwelijk: berekend 1637-12-00, Harderwijk.   

732. de Jonge, Jan Evertsen. (I03040) Jan Evertsen werd geboren voor 1612 in Nunspeet?.    Hij was de zoon van de Jonge, Evert. Hij trouwde met Dries, Hendrikje.    (F00958)

733. Dries, Hendrikje. (I03041) Hendrikje werd geboren voor 1612 in Nunspeet?.   

Kinderen van Dries, Hendrikje en de Jonge, Jan Evertsen

i. Jans, Reyer. (I12640) Hij werd gedoopt op 1630-12-03 te Nunspeet.. Hij overleed rond 1631.   

ii. Jansen, Reijnder. (I03038) Hij werd gedoopt op 1632-03-11 te Nunspeet.. Hij overleed voor 1672 in Hoophuijsen.   

iii. Jansen, Jutte. (I12641) Zij werd gedoopt op 1634-11-23 te Nunspeet.

Meer over Dries, Hendrikje en de Jonge, Jan Evertsen:

Huwelijk: 1632, Nunspeet?.   

734. Eijbertsen, Dries. (I03042) Dries werd geboren rond 1600 in Nunspeet?.    Hij trouwde met Jans, Evertje.    (F00959)

735. Jans, Evertje. (I03043) Evertje werd geboren rond 1600 in Nunspeet?.   

Kinderen van Jans, Evertje en Eijbertsen, Dries

i. Drees, Reijntje. (I03039) Reijntje werd geboren in 1633 in Hulshorst.   

Meer over Jans, Evertje en Eijbertsen, Dries:

Huwelijk: 1633, Nunspeet?.   

736. de Jonge, Jan Evertsen. (I03040)    is dezelfde persoon als [732].

737. Dries, Hendrikje. (I03041)    is dezelfde persoon als [733].

738. Eijbertsen, Dries. (I03042)    is dezelfde persoon als [734].

739. Jans, Evertje. (I03043)    is dezelfde persoon als [735].

740. Vierhout, Cornelis Jansen. (I03044) Cornelis Jansen werd geboren rond 1595 in Nunspeet?.    Hij was de zoon van Vierhout, Jan Gerrits. Hij trouwde met Beerts, Geijsje.    (F01397)

Opmerkingen bij Vierhout, Cornelis Jansen

Cornelis Vierhout of Vierholt boerde van 1618-1663 op het herengoed Batavia, Oosteinderweg 65 te Nunspeet Onder de Clockenslach van Nunspeet (blz. 61) – H. van Heerde.

13-11-1618 Cornelis Jansz.Vierholt oprukking na transport door zijn broer Gerrit Jansz.Vierholt * Alijdt Rutgers. NB koper gebruikte het herengoed al langer.

01-02-1649 Cornelis Jansz.Vierholt oprukking.

20-01-1659 Cornelis Jansz Vierholt approbatie van een koop en permutacie van drie akkers gr. 3 mld. uit het herengoed te Braeckel gelegen rond zijn herengoed, van Jacobien Frisselman, hetgeen nu onder dit herengoed zal horen. Tevens approbatie van de verkoop aan Jacobien van een heetvelt en zoom( H.G. 2, blz.321).

23-11-1663 Cornelis Jansz Vierholt oprukking.

741. Beerts, Geijsje. (I04394) Geijsje werd geboren voor 1610-01-00.   

Kinderen van Beerts, Geijsje en Vierhout, Cornelis Jansen

i. Vierhout, Jan Cornelissen. (I04412) Jan Cornelissen werd geboren voor 1630-01-00 in Nunspeet?.    Hij overleed na 1668.   

Meer over Beerts, Geijsje en Vierhout, Cornelis Jansen:

Huwelijk: 1630-01-00.   

752. de Jonge, Jan Evertsen. (I03040)    is dezelfde persoon als [732].

753. Dries, Hendrikje. (I03041)    is dezelfde persoon als [733].

754. Eijbertsen, Dries. (I03042)    is dezelfde persoon als [734].

755. Jans, Evertje. (I03043)    is dezelfde persoon als [735].

756. Reijersen, Lubbert. (I03052) Lubbert werd geboren rond 1610 in Nunspeet?.    Hij trouwde met Hendriks, Evertje.    (F00964)

757. Hendriks, Evertje. (I03053) Evertje werd geboren rond 1610 in Nunspeet?.   

Kinderen van Hendriks, Evertje en Reijersen, Lubbert

i. Lubbertsen, Jan. (I03050) Jan werd geboren in 1641 in Hoophuijsen.    Hij overleed rond 1690.   

ii. Lubbertsen, Eijbert. (I03863) Hij werd gedoopt op 1644-07-07 te Nunspeet..

iii. Lubbertsen, Janne. (I03864) Zij werd gedoopt op 1646-10-18 te Nunspeet.

Meer over Hendriks, Evertje en Reijersen, Lubbert:

Huwelijk: 1640, Nunspeet?.   

760. Eybertsen, Roelof. (I03081) Roelof werd geboren rond 1615 in Nunspeet?.    Hij trouwde met Hendriks, Grietje.    (F00978)

761. Hendriks, Grietje. (I03082) Grietje werd geboren rond 1615 in Nunspeet?.   

Kinderen van Hendriks, Grietje en Eybertsen, Roelof

i. Roelofsen, Eijbert. (I03069) Eijbert werd geboren in 1649 in Hulshorst.   

ii. Roelofsen, Hendrik. (I03865) Hij werd gedoopt op 1652-07-11 te Nunspeet..

iii. Roelofsen, Lubbert. (I03866) Hij werd gedoopt op 1655-02-25 te Nunspeet..

iv. Roelofsen, Willem. (I03867) Hij werd gedoopt op 1657-03-01 te Nunspeet..

v. Roelofsen, Reijnt. (I03868) Hij werd gedoopt op 1660-02-19 te Nunspeet..

vi. Roelofsen, Hannis. (I03869) Hij werd gedoopt op 1667-12-19 te Nunspeet..

Meer over Hendriks, Grietje en Eybertsen, Roelof:

Huwelijk: 1649, Nunspeet?.   

762. Wychmans, Cornelis. (I03083) Cornelis werd geboren rond 1610 in Nunspeet?.    Hij trouwde met Gerrits, Gerritje.    (F00979)

763. Gerrits, Gerritje. (I03084) Gerritje werd geboren rond 1615 in Nunspeet?.   

Kinderen van Gerrits, Gerritje en Wychmans, Cornelis

i. Cornelissen, Henrick. (I03870) Hij werd gedoopt op 1640-11-15 te Nunspeet..

ii. Cornelissen, Wolter. (I03871) Hij werd gedoopt op 1642-11-08 te Nunspeet..

iii. Cornelissen, Merritje. (I03872) Zij werd gedoopt op 1644-03-17 te Nunspeet.

iv. Cornelis, Geertje. (I03070) Zij werd gedoopt op 1646-02-15 te Nunspeet.

v. Cornelissen, Hannis. (I03873) Hij werd gedoopt op 1647-12-26 te Nunspeet..

vi. Cornelissen, Lubbertje. (I03874) Zij werd gedoopt op 1650-10-06 te Nunspeet.

Meer over Gerrits, Gerritje en Wychmans, Cornelis:

Huwelijk: 1641, Nunspeet?.   

Generatie 11

1440. Velicke, Gerrit Hermansen. (I07895) Gerrit Hermansen werd geboren in 1574 in Nunspeet.    Hij overleed na 1660 in Nunspeet op een leeftijd van meer dan 86 jaren.    Hij was de zoon van Velicke, Hermen Everts en nn, nn. Hij trouwde met Cornelissen, Aaltje.    (F02688)

Opmerkingen bij Velicke, Gerrit Hermansen

Gerrit krijgt 12-11-1606 voor het eerst oprukking van het “Hein Velicken goed” . Op 13-11-1618 krijgt hij oprukking na transport door Aelt Egberts (x Henrickgen Hermans) en Aelt Herberts (x Bije Hermans) van hun recht, waarover een geschil was geweest. Op diezelfde dag krijgt hij consent voor de tuchtiging van zijn huisvrouw Aeltgen Cornelis in de zaalweer en half herengoed. Op 19-12-1631 krijgen Gerrit en zijn vrouw oprukking en consent voor de dispositie ten behoeve van hun zes kinderen. (Herengoederen op de Veluwe deel 2, pag. 304).

Meer over Velicke, Gerrit Hermansen:

Eigendom: 1636-07-16, Nunspeet. Krijgt investiture en oprukking van het “Bocksgoed” te Nunspeet als erfgenaam van zijn vader. Op diezelfde datum krijgt hij approbatie van een dispositie ten profijte van zijn zus Gerrijken Hermans. Op 29-01-1668 krijgt hij opnieuw oprukking en approbatie van een dispositie ten behoeve van zijn nicht Janneke Jacobs (x Wichman Jacobs). 25-04-1678 krijgt hij voor het laatst oprukking. (Herengoederen op de Veluwe deel 2, pag. 323)..   

Eigendom: 1641-05-14, Nunspeet. Krijgt oprukking van het “Kreengoed” te Nunspeet na transport door Gerrit Everts Kre van de zaalweer en het part aangeërfd door het overlijden van de zoon van zijn overleden broer Herman Everts. Op die datum ook transport van het 1/5 deel welk hij van zijn ouders heeft aangeërfd..   

Eigendom: 1660-12-17, Nunspeet. Hij krijgt oprukking na transport door Aert Reijners van de zaalweer en 1/7 deel. Op 30-05-1663 krijgt hij approbatie van een dispositie van zijn vijf zusters en hun kinderen alsmede de kinderen van zijn overleden broers (Herengoederen op de Veluwe deel 2, pag. 307)..   

1441. Cornelissen, Aaltje. (I07896) Aaltje werd geboren rond 1580.   

Kinderen van Cornelissen, Aaltje en Velicke, Gerrit Hermansen

i. Velicke, Thonis Gerritsen. (I12393) Thonis Gerritsen werd geboren rond 1600.    Hij overleed rond 1645.   

ii. Velicke, Cornelis Gerritsen. (I12394) Cornelis Gerritsen werd geboren rond 1600.    Hij overleed rond 1649.   

iii. Velicke, Hendrick Gerrits. (I12259) Hendrick Gerrits werd geboren rond 1600.   

iv. Velicke, Bronis Gerritsen. (I12395) Bronis Gerritsen werd geboren rond 1600.    Hij overleed voor 1647.   

v. Velicke, Aart Gerritsen. (I07893) Aart Gerritsen werd geboren in 1607 in Nunspeet.    Hij overleed in 1689.   

vi. Velicke, Aeltgen Gerritsen. (I12396) Aeltgen Gerritsen werd geboren rond 1610.    Zij overleed voor 1647.   

Meer over Cornelissen, Aaltje en Velicke, Gerrit Hermansen:

Huwelijk: geschat rond 1600, Nunspeet?.   

1464. de Jonge, Evert. (I06348) Evert werd geboren rond 1570 in Nunspeet?.    Hij had een relatie met Onbekend..    (F07663)

Kinderen van Onbekend en de Jonge, Evert

i. de Jonge, Jan Evertsen. (I03040) Jan Evertsen werd geboren voor 1612 in Nunspeet?.   

1472. de Jonge, Evert. (I06348)    is dezelfde persoon als [1464].

1480. Vierhout, Jan Gerrits. (I08288) Jan Gerrits werd geboren rond 1560.    Hij overleed voor 1612 op een leeftijd van minder dan rond 52 jaren.    Hij was de zoon van Vierhout, Gerrit en Wichmans, Venne. Hij had een relatie met Onbekend..    (F04459)

Opmerkingen bij Vierhout, Jan Gerrits

12-11-1606 oprukking als erfgenaam van zijn vader Jan Gerrits Vierhout, die samen met zijn broer en zuster erfgenaam ws van zijn ouders Gerrit Vierhout en Venne Wichmans. HG2. Blz. 312

Kinderen van Onbekend en Vierhout, Jan Gerrits

i. Vierhout, Cornelis Jansen. (I03044) Cornelis Jansen werd geboren rond 1595 in Nunspeet?.   

ii. Vierhout, Gerrit Jansz. (I12645) Gerrit Jansz werd geboren rond 1600.   

1504. de Jonge, Evert. (I06348)    is dezelfde persoon als [1464].

Generatie 12

2880. Velicke, Hermen Everts. (I07897) Hermen Everts werd geboren in 1535 in Nunspeet.    Hij overleed in 1606 in Nunspeet op een leeftijd van 71 jaren.    Hij was de zoon van Velick, Evert en van Oerdingen, Jacobje Wintges. Hij trouwde met nn, nn.    (F02689)

Opmerkingen bij Velicke, Hermen Everts

Op 19-10-1575 krijgt Herman afdracht van uitsplitsingen (door zijn voorzaten gedaan)

(Herengoederen op de Veluwe deel 2, pag. 304).

2881. nn, nn. (I07898)

Kinderen van nn, nn en Velicke, Hermen Everts

i. Velicke, Henrickgen Hermans. (I12257) Henrickgen Hermans werd geboren rond 1569.   

ii. Velicke, Gerrit Hermansen. (I07895) Gerrit Hermansen werd geboren in 1574 in Nunspeet.    Hij overleed na 1660 in Nunspeet.   

iii. Velicke, Bije Hermans. (I12258) Bije Hermans werd geboren rond 1580.   

Meer over nn, nn en Velicke, Hermen Everts:

Huwelijk: 1566, Nunspeet.   

2960. Vierhout, Gerrit. (I12642) Gerrit werd geboren rond 1530.    Hij was de zoon van Vierhout, Hannes en Vierhout, vrouw van Hannes. Hij trouwde Wichmans, Venne rond 1560.    (F04460)

Opmerkingen bij Vierhout, Gerrit

Herengoederen op de Veluwe, Deel 2 blz 312: 06-07-1612 Gerrit Jansz Vierhout oprukking als erfgenaam van zijn vader Jan Gerrits Vierhout, welke te samen met zijn broer en zuster erfgenaam was van zijn ouders Gerrit Vierhout en Venne Wichmans.

2961. Wichmans, Venne. (I12643) Venne werd geboren rond 1530.   

Kinderen van Wichmans, Venne en Vierhout, Gerrit

i. Vierhout, Jan Gerrits. (I08288) Jan Gerrits werd geboren rond 1560.    Hij overleed voor 1612.   

Meer over Wichmans, Venne en Vierhout, Gerrit:

Huwelijk: rond 1560.   

Generatie 13

5760. Velick, Evert. (I07899) Evert werd geboren in 1507 in Nunspeet.    Hij overleed in 1564 in Nunspeet op een leeftijd van 57 jaren.    Hij was de zoon van Velicke, Jacob. Hij trouwde met van Oerdingen, Jacobje Wintges.    (F02690)

5761. van Oerdingen, Jacobje Wintges. (I07900) Jacobje Wintges werd geboren in 1510 in Harderwijk.    Zij was de dochter van van Oerdingen, Wijntgen.

Kinderen van van Oerdingen, Jacobje Wintges en Velick, Evert

i. Velicke, Hermen Everts. (I07897) Hermen Everts werd geboren in 1535 in Nunspeet.    Hij overleed in 1606 in Nunspeet.   

Meer over van Oerdingen, Jacobje Wintges en Velick, Evert:

Huwelijk: 1535, Harderwijk.   

5920. Vierhout, Hannes. (I12644) Hannes werd geboren in 1508.    Hij had een relatie met Vierhout, vrouw van Hannes..    (F04461)

5921. Vierhout, vrouw van Hannes. (I26105) vrouw van Hannes werd geboren rond 1510 in Nunspeet?.   

Kinderen van Vierhout, vrouw van Hannes en Vierhout, Hannes

i. Vierhout, Gerrit. (I12642) Gerrit werd geboren rond 1530.   

Generatie 14

11520. Velicke, Jacob. (I12255) Jacob werd geboren in 1471 in Nunspeet.    Hij overleed in 1526 in Nunspeet op een leeftijd van 55 jaren.    Hij was de zoon van Velicke, Heyn. Hij had een relatie met Onbekend..    (F04351)

Meer over Velicke, Jacob:

Residentie: 1526, Nunspeet. 4 paarden, 4 koeien, 1 pink, 75 schapen en 1 varken..   

Kinderen van Onbekend en Velicke, Jacob

i. Velick, Evert. (I07899) Evert werd geboren in 1507 in Nunspeet.    Hij overleed in 1564 in Nunspeet.   

11522. van Oerdingen, Wijntgen. (I07901) Wijntgen werd geboren rond 1480.    Hij had een relatie met Onbekend..    (F04350)

Kinderen van Onbekend en van Oerdingen, Wijntgen

i. van Oerdingen, Jacobje Wintges. (I07900) Jacobje Wintges werd geboren in 1510 in Harderwijk.   

Generatie 15

23040. Velicke, Heyn. (I12256) Heyn werd geboren in 1441 in Harderwijk.    Hij overleed in 1512 in Nunspeet op een leeftijd van 71 jaren.    Hij was de zoon van Velick, Aernt. Hij had een relatie met Onbekend..    (F04352)

Meer over Velicke, Heyn:

Beroep: Landbouwer op Heyn Velickengoed.   

Kinderen van Onbekend en Velicke, Heyn

i. Velicke, Jacob. (I12255) Jacob werd geboren in 1471 in Nunspeet.    Hij overleed in 1526 in Nunspeet.   

Generatie 16

46080. Velick, Aernt. (I07904) Aernt werd geboren rond 1404 in Nunspeet.    Hij overleed in 1477 in Nunspeet op een leeftijd van rond 73 jaren.    Hij had een relatie met Onbekend..    (F04353)

Opmerkingen bij Velick, Aernt

De oudst bekende voorouder, Aernt Velick, woonde op de Veluwe langs de Zuiderzee. Hij werd omstreeks 1404 in Nunspeet geboren. Eeuwenlang waren zijn nazaten de bezitters van een herengoed met de naam “Hein Velickengoed” in Nunspeet. In de 17e en 18e eeuw woonden enkele van zijn nakomelingen op het herengoed “Hulsengoed” in Hoophuizen, een buurtschap in de gemeente Nunspeet. In 1793 verhuisde ene Gerrit Rijksen met zijn vrouw Lubbertje Hendriks van Nunspeet naar Elburg of Doornspijk. Hun zeven kinderen werden in ieder geval tussen 1793 en 1804 gedoopt in de St.Ludgerkerk in Doornspijk. In 1807 verhuisden Gerrit en Lubbertje met het hele gezin naar Telgt, op de grens van Ermelo en Putten.

In 1812 nam deze Gerrit Rijksen, die om het wat ingewikkeld te maken in het dagelijks leven Gerrit Valk (afgeleid van Velick) genoemd werd, in Putten de naam “van de Hoogebrug” aan. In de loop der jaren veranderde de naam in Hogebrug . De nu nog bekende takken van de familie Hogebrug stammen af van zijn twee zoons Jan en Hijmen. De nazaten van Jan wonen nog voor het grootste deel in de omgeving van Putten en Nijkerk.

Kinderen van Onbekend en Velick, Aernt

i. Velicke, Aelt. (I12260) Aelt werd geboren rond 1438.    Hij overleed rond 1490 in Harderwijk.   

ii. Velicke, Heyn. (I12256) Heyn werd geboren in 1441 in Harderwijk.    Hij overleed in 1512 in Nunspeet.